Slovenija
5641 ogledov

To lahko danes pričakujete na cestah

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
Po sobotni gneči na mejah s Hrvaško in Avstrijo je na enega prometno najbolj obremenjenih koncev tedna v poletju tudi danes pričakovati povečan promet predvsem na relacijah med slovensko južno in severno sosedo.

Prometnoinformacijski center za državne ceste pričakuje povečan promet predvsem na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Kot je Darsov center navedel na svoji spletni strani, se v delu Nemčije, Nizozemske in Švice končujejo počitnice. Danes dopoldan je na Darsovem koledarju gostote prometa oranžna, popoldne pa rdeča. 

Ob pol osmih zjutraj je bilo na Jelšanah za vstop v Slovenijo treba čakati 50 minut, na Gruškovju pa do eno uro za vstop in pol ure za izstop iz države. Pred predorom Karavanke je bil kilometrski zastoj, občasno zaradi varnosti zapirajo predor, prav tako kilometrska kolona je bila na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem proti Kopru sta zaprta prehitevalni in vozni pas. Promet poteka po počasnem pasu. Nastal je zastoj dolg približno en kilometer, nekam minut pred osmo poroča prometnoinformacijski center. 

Danes se sicer končuje delovna zapora zaradi prenove predora Golovec, ki bo razbremenila južno in severno obvoznico okrog Ljubljane.

Na gnečo bi lahko vplival tudi poziv Avstrije iz tega tedna, naj se njeni državljani nujno vrnejo iz Hrvaške, saj so se številni na novo okuženi vrnili iz te države.

Ob prevešanju avgusta v drugo polovico pa bi se lahko z dopusta na Hrvaškem začelo vračati tudi več Slovencev. Prihodnji teden je glede na izjave vladnega govorca Jelka Kacina, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka in tudi notranjega ministra Aleša Hojsa zaradi večanja števila vnosov okužb s koronavirusom pričakovati zaostritev pogojev za prihod iz Hrvaške v Slovenijo. Med možnostmi je uvedba karantene po povratku v Slovenijo, ki bi jo lahko, kot je omenil Krek, odredili tudi le za osebe, stare med 15 in 34 ali 35 let.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.