Slovenija
20243 ogledov

To nam prinaša vikend, to prvi avgustovski dnevi

Vreme: Sonce in oblaki Profimedia
Danes posamezne plohe in nevihte. Vročina za ovinkom.

Vremenoslovci na Arsu za danes napovedujejo delno jasen dan z občasno povečano oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Sprva se bodo posamezne plohe in nevihte pojavljale na zahodu in jugu, kasneje pa tudi drugod. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem ob šibki burji do 33 stopinj Celzija.

Jutri bo v notranjosti sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 26 do 31, na Primorskem do 33 stopinj.

Vremenoslovci opozarjajo, da je na Primorskem še vedno razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji.

V petek bo delno jasno in znova bolj vroče, popoldne ali zvečer bodo nastajale krajevne nevihte.

Napoved od 30. julija do 4. avgusta

V noči na soboto oz. v soboto zjutraj nas bo prešla hladna fronta. Za njo se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo do konca obdobja.

V noči na soboto in v soboto dopoldne kaže, da bi padavine z nevihtami lahko zajele večji del države in do sredine dneva večinoma ponehale. Popoldne se bo zjasnilo, nastalo bo še nekaj ploh in neviht. Osvežilo se bo. 

Od nedelje do četrtka bo večinoma sončno vreme, prvi avgustovski dnevi bodo vsak dan bolj vroči, ob koncu obdobja bi se lahko temperature spet približale 35 stopinjam, napoved sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Slovenija Slovenija Še en vremenski rekord

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bobubob 13:21 27.julij 2022.

    Ta greben visokega pritiska vztraja že dooolgo - zato, ker ga pridno vzdržujejo. Zarota? Seveda, ampak ne ne strani žvižgačev. Ti samo povedo, kar jim nehote razkrijejo geoinženirci zaradi svoje površnosti ali pozabljivosti (zakrivanje sledov, brisanje posnetkov, prepozne akcije s ...prikaži večs posledično začasno razgradnjo grebena...itd). Ničelni izpusti CO2? Super, naj Greta prva neha dihati..... Kaj se je zgodilo npr. 22.7. 2022 pri Azorih ? Identično kot tu: https://www.bitchute.com/video/0eoQ50RSUP