Slovenija
61240 ogledov

To nas čaka: Podrobnejša napoved vremena za naslednjih 10 dni

Sneg zima M. G.
Zvečer bodo padavine ponehale. Ponoči se bo razjasnilo, burja na Primorskem bo ponehala. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v Gornjesavski dolini do -14, ob morju okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

V torek bo delno jasno, dopoldne se bo pooblačilo predvsem v južni polovici Slovenije. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Mrzlo bo, na Primorskem bo pihala šibka burja. V sredo bo oblačno. Predvsem v južni Sloveniji bodo prehodno manjše padavine, po nižinah rahel dež. Nekoliko topleje bo.

Višinska dolina hladnega zraka se pomika čez Slovenijo proti vzhodu. Nad vzhodnimi Alpami, severozahodnim Balkanom in severnim Sredozemljem se krepi območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje nekoliko bolj suh in mrzel zrak.

V četrtek in petek bodo naši kraji pod vplivom območja nizkega zračnega tlaka, v višinah bo z jugozahodnikom doteka toplejši in vlažen zrak, a že v petek popoldne se bo ponovno ohladilo. Po prehodu vremenske fronte se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V četrtek bo oblačno vreme in predvsem v južni in zahodni Sloveniji se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo proti večeru na zahodu krepile ter v noči na petek zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo dvignila nad 1500 m nadmorske višine, v petek čez dan pa se bo v višinah hitro hladilo. Tudi v soboto bodo občasno še padavine, zaradi ohladitve pa bo spet verjetnejši sneg. V nedeljo ter v začetku tedna bo suho in hladno.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 19:08 11.december 2022.

    Ja, ampak, Vse se lahko še Spremeni , ... odvisno od pokvarjenosti ljudi / naroda !!! ! !!!