Slovenija
15 ogledov

"To ni dobro sporočilo ljudem"

slovenija 17.10.12, Borut Pahor, kandidat za predsednika drzave, predsedniske vo Anže Petkovšek
Slovenija prelaga pomembne odločitve, ki bodo že konec maja tako ali drugače znova prišle na dnevni red, to pa ni dobro sporočilo niti ljudem glede zmožnosti politike, je dejal predsednik Borut Pahor.

Osebno si je kot predsednik republike Borut Pahor želel, da bi že v ponedeljek državni zbor sprejel odločitev o spremembah referendumske zakonodaje in v torek odločitev o fiskalnem pravilu, pa sta bili obe odločitvi preloženi.

Ob tem je Pahor spomnil, da so se glede referendumov skupaj z vsemi voditelji parlamentarnih strank dogovorili že 14. februarja na sestanku pri njem, a je zdaj vseeno prišlo do nove preložitve. Bili so tudi poskusi pri predsednici vlade, da se doseže neki dogovor glede fiskalnega pravila, a za zdaj še ni dozorel, je dodal predsednik.

Kot je še dejal, je država v neki precej zapleteni, a še vedno ne nerešljivi situaciji, ko je treba sprejemati odločitve z dvotretjinsko večino, a si je za takšne pomembne odločitve treba znati zelo iskreno prizadevati v dobri veri, da se najdejo rešitve. Nekaj te volje zdaj slovenski politiki manjka, a po njegovem mnenju nimamo veliko časa, da sklenemo odločitve okoli referenduma, fiskalnega pravila, paketa ukrepov za stabilizacijo javnih financ in oživitev gospodarske rasti.

Konec maja bo Evropska komisija v okviru svojih pristojnosti pregledala sposobnost držav, da ukrepajo znotraj svojih sedanjih težav makroekonomskega neravnovesja, je dejal Pahor, ki meni, da si nihče ne želi, da bi bila Slovenija prepoznana kot država, ki ni sposobna ukrepati pri reševanju teh težav.

"To bi namreč pri bonitetnih hišah pognalo dodatno nezaupanje in kolo bi se znova zavrtelo. Maj je zato za nas zelo pomemben mesec in po svojih najboljših močeh sem pripravljen pomagati pri tem, da bi se te težave lažje rešile," je v Oplotnici povedal Borut Pahor.

Komentarjev 1
  • dragec 06:30 09.maj 2013.

    E MOJ PAHOR, POSKUŠAŠ IMITIRATI TITA - ŽAL BREZ USPEHA - TUDI TI SI KRIV ZA TO SRANJE, KI GA NEDUŽNO LJUDSTVO DOŽIVLJA