Slovenija
32 ogledov

“To ni kazen, to je sramota”

Sojenje v primeru Zbiljski gaj Anže Petkovšek
Zbiljski gaj. Kupci bi zdaj radi vedeli le, kdaj jim bo sodišče izbrisalo plombe.

Razočaranje. “To ni nikakršna kazen. Človek se lahko ob takšni sodbi samo zgrozi. To sploh ni epilog, to je sramota.” Podobno se je odzvala večina lastnikov hiš v naselju Zbiljski gaj pri Medvodah, ko so včeraj na sodišču na pogojno zaporno kazen obsodili dva od štirih odgovornih investitorjev, ki naj bi kupce oškodovala za okoli 121 milijonov evrov.

Oba pogojno na svobodi

Investitorja Andreja Rezarja, nekdanjega direktorja Meblesa, je sodišče kaznovalo z dvema letoma zapora, vendar mu kazni ne bo treba odslužiti, če v štirih letih ne bo storil še katerega kaznivega dejanja. Prav tako bo dve leti pogojno na prostosti njegova nekdaj tesna sodelavka Zdenka Škodlar. Če bo v teh dveh letih zagrešila novo kaznivo dejanje, bo morala za eno leto v zapor.

Kot je ocenila sodnica, sta oba dobro vedela, da Mebles ne bo mogel poplačati vseh upnikov. “To je neposredni naklep,” je ugotovila. Podjetje je bilo namreč plačilno nesposobno, ko je šlo leta 2003 zaradi finančnih težav v stečaj, ne da bi dokončalo gradnjo naselja. “Veliko jih je ostalo brez nepremičnine, čeprav so jo v celoti plačali. Še več pa nas ima na hišah plombe. Zdaj nas samo še zanima, kdaj nam bo sodišče te plombe izbrisalo,” so dejali lastniki hiš v 
Zbiljskem gaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.