Slovenija
5985 ogledov

To o premeščanju slovenskih bolnikov v tujino pravi Beovićeva

Covid-19 Profimedia
Bomo ob prezasedenosti covidnih bolnikov te premeščali v tujino?

Po poročanju medijev naj bi bila ob prezasedenosti covidnih oddelkov na mizi tudi možnost pošiljanja covidnih bolnikov v tujino, kar je za TV Slovenijo potrdil tudi koordinator za covidne bolniške postelje pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta. 

Predsednica zdravniške zbornice Bojana Beović je za Planet TV pojasnila, da je možnost premeščanja covidnih bolnikov zelo realna. "To se nam bo verjetno zgodilo, če bodo šle razmere naprej tako, kot kaže," je napovedala. Ob tem je poudarila, da je "hudo narobe, da se moramo s takimi problemi ukvarjati v času, ko bi lahko bili proti bolezni zaščiteni s cepljenjem".

Koordinator za logistični del cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin je sicer po današnji seji vlade povedal, da se bo vlada jutri na Brdu pri Kranju sestala na posebni seji. Na njej bodo razpravljali o oceni trenutnega stanja, pričakovanju v naslednjih dneh in o ukrepih, "ki jih je treba uveljaviti v najkrajšem času", je pojasnil Kacin. 

"Vlada pričakuje, da se bo tem razmeram najprej prilagodilo zdravstvo na osnovnem nivoju, kar pomeni, da bodo cepili dopoldan, popoldan, ob sobotah in nedeljah," je slabo epidemiološko situacijo v državi komentiral Kacin.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
 • kapibara1 21:13 04.november 2021.

  To za v tujino ni nič novega, kar dobro vesta perkmandelc in Polž Lazar

 • Avatar DvaPlusDvaJe4
  DvaPlusDvaJe4 21:10 04.november 2021.

  marko345 je aktivist, prodana duša, za denar pripravljen označevat in ločevat

 • timja 20:36 04.november 2021.

  tebe pa v psihiatrično ustanovo...si je močno potreben

Sorodne novice