Slovenija
30 ogledov

To pa je lahko šele začetek

Bine Kordež Andraž Sodja
Merkur od bivšega šefa Kordeža zahteva devet milijonov evrov odškodnine.

Trenutno vodstvo Merkurja iz Kranja od svojih predhodnikov, Bineta Kordeža in njegovih nekdanjih sodelavcev ter tedanjih nadzornikov, zahteva okoli devet milijonov evrov odškodnine.

Vložena prva tožba

Merkur je namreč včeraj vložil prvo tožbo zoper nekdanje šefe. Odškodnino tako menda, neuradno, poleg od Kordeža zahtevajo tudi od Milana Jelovčana in Gorana Čelesnika, dveh članov takratne Kordeževe uprave. Povračilo pa menda sodno zahtevajo tudi od bivših nadzornikov Marte Bertoncelj, Jakoba Piskernika in Branka Dernovška. Nasprotno tožba zaradi domnevnega oškodovanja Merkurja menda ni bila vložena zoper Marjana Smrekarja, delavskega direktorja in člana Kordeževe ter tudi še sedanje štiričlanske uprave, ki jo vodi 
Blaž Pesjak.

“Zahtevek za povrnitev škode se nanaša na trgovski center Merkur na Primskovem in prenos predkupne pravice ter posledično prikrajšanje zaradi neplačila razlike v ceni. Ta je nastala pri preprodaji trgovskega centra, podjetje pa je bilo pri tem oškodovano,” pojasnjujejo v Merkurju.

Preiskava končana

Ljubljanski preiskovalni sodnik je sicer pred kratkim zaključil tudi preiskavo zoper Kordeža in Bertoncljevo, med drugim zaradi omenjenega domnevnega oškodovanja podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.