Slovenija
11247 ogledov

To pred nočjo sporočajo s požarišč na Krasu

Požar na Krasu Uprava RS za zaščito in reševanje
S Krasa tokrat vzpodbudne vesti.

Razmere na goriškem Krasu, kjer so se minule dni borili z največjim požarom v Sloveniji do zdaj, so stabilne. Na požarišču bo ponoči ostalo približno 110 gasilcev, so povedali v regijskem štabu Civilne zaščite za Severno Primorsko.

Podobno število naj bi jih bilo tudi v torek čez dan, je dejal tiskovni predstavnik štaba Ervin Čurlič.

Za jutri so napovedane padavine, vendar se bojijo, da ne bodo prinesle takšnega učinka, kot si želijo, je na današnji novinarski konferenci zgodaj popoldne v Kostanjevici na Krasu dejal vodja izmene Sebastjan Kozar.

Plohe so namreč po njegovih besedah napovedane šele ob 12. uri, in ne že zjutraj, padlo pa bo največ od sedem do 15 litrov na kvadratni meter, kar ni veliko.

Veter bo spreminjal smeri. Nekateri vetrovi bodo v prid gasilcem, drugi ne. V času, ko bo padal dež, bo s hitrostjo približno 50 do 60 kilometrov na uro pihal severnik, je povedal. "Pripravljeni moramo biti na vse," je še poudaril.

požar Kras | Avtor: Profimedia Profimedia

požar Kras Slovenija Slovenija To je gasilski odgovor na zlobne komentarje dež Slovenija Arso s slabimi novicami glede napovedanega dežja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.