Slovenija
69630 ogledov

To prinašajo ledeni možje in mokra Zofka

Neurje Epa
Po čudoviti nedelji nas čaka zelo raznolik teden.

V ponedeljek bo po napovedi vremenoslovcev iz Agencije RS za okolje (Arso) pretežno jasno, pihal bo šibak do zmeren jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju in v krajih z jugozahodnikom okoli 12, najvišje dnevne od 22 do 25, na vzhodu do 27 stopinj Celzija.

"V torek bo sprva še sončno. Popoldne se bo na zahodu pooblačilo, pojavljati se bodo začele manjše padavine. Pihal bo veter južnih in vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju in na severovzhodu do 14, najvišje dnevne na zahodu od 19 do 23, drugod od 24 do 27 stopinj Celzija," napovedujejo. 

Neurje | Avtor: Epa Epa

V sredo ledeni možje

V sredo, 12. prihajajo ledeni možje, sv. Pankracij, Servacij in Bonifacij, ki godujejo od 12. do 14. maja. Po ljudskem izročilu so prav oni krivci za mrezlo in mokro vreme, ki se lahko pojavi v maju. Takoj za njimi 15. maja goduje sv. Zofija. Na ta dan pogosto dežuje, zato so ji naši predniki nadeli ime mokra Zofka. 

"Padavine se bodo v noči na sredo od zahoda okrepile in razširile nad večji del države. Nastane lahko tudi kakšna nevihta. V sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in posameznimi nevihtami. Manj padavin bo na vzhodu, kjer bo pihal jugozahodnik," napovedujejo na Arsu.

Po deževni sredi, ko naj bi najvišje dnevne temperature dosegle 18 stopinj Celzija, torej sledi še vedno moker četrtek, z najnižjimi jutranjimi temperaturami 6 stopinj Cezlija. Po verjetnostni napovedi Arsa bo tudi petek najverjetneje deževen s podobnimi temperaturami kot v četrtek. Žal verjetnostna napoved za Slovenijo kaže dokaj kislo vreme ne le na dan sv. Zofije, ampak najmanj do naslednjega torka.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Wendi_Perez 15:14 11.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop d0 interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Pepe007 08:29 10.maj 2021.

    Danes je ARSO že precej spremenil napoved. Sicer bo v močvirju najbrž res padalo, bolj proti vzhodu pa bomo imeli več ali manj suho.

  • Avatar Annismiolla
    Annismiolla 01:02 10.maj 2021.

    Si nocoj Samska? Veliko lepih deklet čaka, da -- www.Senstos.Com