Slovenija
6097 ogledov

To se je zgodilo z 41 migranti, ki so se razbežali na slovenski meji

Ograja v Beli Krajini T. L.
Mejo so prestopili na kraju, kjer ni postavljene ograje.

Poročali smo že, da sta črnomeljska policista med varovanjem meje pri kraju Nova Lipa v sredo opazila skupino oseb, za katere sta posumila, da so nezakonito prestopili državno mejo. Šest tujcev sta prijela in zadržala, po njuni oceni pa naj bi se jih med 30 in 40 razbežalo.

Iz PU Novo mesto so danes sporočili, da so prijeli še 41 tujcev. "V izsleditev tujcev je bilo takoj napotenih več policistov, v iskanje so bili vključeni tudi policisti PU Novo mesto," pojasnjuje Alenka Drenik s PU Novo mesto. "Na širšem območju so do večernih ur izsledili in prijeli še 41 tujcev."

Postopki še niso zaključeni

Policijski postopki s 46 državljani Pakistana in državljanom Indije še niso zaključeni. "Na podlagi zbranih podatkov iz razgovorov s tujci je ugotovljeno, da so mejo nezakonito prestopili na kraju, kjer ni postavljene panelne ograje," navaja Drenikova.

Migranti Južna meja Slovenija Naval migrantov: Več kot 40 se jih je razbežalo, ko so prišli v Slovenijo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče in Kapele izsledili in prijeli še tri državljane Iraka, dva državljana Palestine, dva državljana Sirije, državljana Indije in državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci še potekajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4