Slovenija
909 ogledov

To se je zgodilo z višjim sodnikom, ki je pijan povzročil prometno nesrečo

Policijska kontrola prometa Boštjan Tacol
Predsednik mariborskega višjega sodišča Miroslav Pliberšek, ki je po poročanju medijev pijan povzročil prometno nesrečo, je odstopil. Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je danes prejel obvestilo o njegovem odstopu s položaja predsednika sodišča, so sporočili z vrhovnega sodišča.

V obvestilu o odstopu je višji sodnik svetnik Pliberšek po navedbah vrhovnega sodišča ocenil, "da je edino pravilno in odgovorno z njegove strani, če se v skladu s 3. točko prvega odstavka 63. člena Zakona o sodiščih odpove funkciji predsednika višjega sodišča, s čimer želi prispevati tudi k ohranitvi ugleda Višjega sodišča v Mariboru in sodstva kot celote".

Kot je v torek poročal časnik Dnevnik, je 57-letni Pliberšek konec januarja vozil v alkoholiziranem stanju in povzročil prometno nesrečo v mariborski četrti Brezje. Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v živo mejo iz cipres, pri tem pa je avtomobil prevrnilo na bok. Po navedbah očividcev je bila sreča v nesreči, da ni trčil v skupino osnovnošolcev.

V uradu predsednika višjega sodišča so za STA potrdili, da je imel Pliberšek konec januarja prometno nesrečo. Poudarili so, da je v tej nesreči nastala izključno materialna škoda, ki je tudi že v celoti poravnana.

Policisti so zoper njega podali obdolžilni predlog, zaradi česar lahko ostane brez vozniškega dovoljenja.

Komentarjev 1
  • Avatar NX11
    NX11 15:38 24.marec 2021.

    ''S'' višjim sodnikom?