Slovenija
2186 ogledov

To se zgodi, ko zaužijete gel iz naravnega silicija

enterosgel Anže Petkovšek
Prijavite se na privlačno nagradno igro in ugotovite, kako v pičlih osmih urah iz telesa odstraniti vse strupe.

Že stari Rimljani so vedeli, da je razstrupljanje telesa porok za dobro počutje, čeprav takrat zemlja še ni bila preobremenjena s težkimi kovinami in različnimi kemikalijami, kar današnjemu človeku povzroča nemalo težav.

Če so takrat uporabljali oglje in glino, za katera so vedeli, da sta sposobna vezati škodljive snovi v prebavnem traktu, so v Rusiji ob koncu 20. stoletja razvili Enterosgel. Gre za nakakšno pametno spužvo, snov, ki na površino oziroma v svoje pore veže različne snovi, vendar brez stranskih učinkov.

Z vsemi strupenimi snovmi se namreč v osmih do dvanajstih urah po naravni poti skupaj z blatom popolnoma odstrani iz črevesja.

Enterosgel je torej inovativen enterosorbent namenjen odpravi strupenih snovi, alergenov in patogenov iz črevesja, kar se je pokazala kot zelo učinkovita podpora pri zdravljenju številnih bolezni:

"Enterosgel je bil najprej razvit za vojake na meji s Čečenijo. Imeli so namreč veliko težav s hepatitisom B in C in pri teh težavah so si pomagali prav s to snovjo," uporabo tega medicinskega pripomočka opiše farmacevt Janez Erčulj. V kolikor so bili vojaki v divjini in so našli vir vode, so naravni silicij preventivno vmešali v vodo, da so se obvarovali pred morebitno bakterijsko, virusno ali drugo zastrupitvijo.

Je silikonski gel iz naravnega silicija, ki ga zaužijemo. Ko potuje skozi prebavni trakt, lahko iz prebavnega trakta izloči snovi, ki nam škodijo in povzročajo različne težave. Gre za razstrupljanje, ki ga farmacevt zaradi izboljšanja počutja in zdravja priporoča vsem:

"Lahko imate akutno zastrupitev, pri kateri se znaki kažejo takoj - z bruhanjem, akutno drisko, zelo slabim počutjem... Imamo pa lahko tudi tako imenovano KRONIČNO zastrupitev, kateri sam raje pravim obremenitev. Seveda še vedno živimo, vendar nam le ta lahko poslabša zdravstvene težave. Vse te snovi, s katerimi smo preobremenjeni, naredijo naše delo bolj reaktivno, na primer na alergene, ki nas potem dražijo. Če je reakcija vpliva na sluznico v črevesju, če jo skratka neka snov ves čas draži, je ta sluznica še bolj dovzetna, kar privede do vnetja," pojasni Erčulj. 

Ker Enterosgel podpre obnovo sluznice prebavil in v črevesju absorbira škodljive snovi, pomaga tako pri alergijah kot pri težavah z jetri in prebavili.

Lahko je odlična podpora pri zdravljenju Crohnove bolezni, sindroma razdražljivega črevesja, ulceroznega kolitisa, pospeši lahko izločanje alkohola iz telesa ter pomaga pri zamaščenih jetrih. Kaže se kot učinkovita podpora pri zdravljenju atopičnega dermatitisa: 

"Kar se alergij tiče, so tisti, ki so se pred tem razstrupili, kar pomeni, da so gel jemali14 dni do tri tedne pred tem cvetenjem,imeli bistveno manj težav s srbenjem v očeh, v nosu in s solzenjem. Take so izkušnje iz prakse v lekarni, kjer nam ljudje povedo, kaj jim pomaga. Gre za to, da je bilo črevesje razstrupljeno in s tem telo razbremenjeno. Telo je očitno lažje preneslo večjo količino vseh alergenov, ki privedejo do reakcij," je gel kot dobro podporo pri zdravljenju alergij opisal farmacevt.

 

Izkoristite priložnost in se prijavite na nagradno igro oziroma spomladanski detox na dnu članka. Srečni nagrajenci boste deležni 14-dnevnega pomladnega detoxa!

Sicer ga je treba jemati trikrat na dan. To je farmacevt svetoval tudi našim bralcem, trem izžrebancem, ki bodo v naslednjih tednih preizkusil terapijo z Enterosgelom, se raztrupljali in nato poročali o svojem počutju ter njihovem opažanju. 

POZOR! 
V času nagradne igre velja dodatni 5-odstotni popust na Enterosgel razstrupljevalni paket! Pred zaključkom nakupa vnesite kodo "POMLAD 5".