Slovenija
16399 ogledov

To slovensko podjetje išče kar sto novih delavcev

Delavci Shutterstock
Z reorganizacijo želijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj.

Gorenje, ki je v okviru reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec vročilo odpovedi pogodb o zaposlitvi 60 delavcem, zaradi povečanega povpraševanja in posledično rasti proizvodnje potrebuje večje število novih delavcev v proizvodnji. Gre za okoli 100 delavcev, ki bi z delom začeli septembra, je povedal predstavnik Gorenja Denis Oštir.

Kot je Oštir danes pojasnil za STA, so vsem omenjenim preseženim delavcem ponudili zaposlitev v proizvodnji, a le del jih je ponudbo sprejelo.

Nove delavce bodo zaposlili za določen čas, potrebujejo pa jih v vseh svojih obratih v Velenju, največ pa v proizvodnji pralnih in sušilnih strojev, saj je zdaj sezona za te aparate, je še dejal Oštir.

Postopki tečejo

V Gorenju so v okviru reorganizacije poslovnih procesov sprva predvideli, da bo v matični družbi v Velenju presežnih 270 delavcev, nato pa so številko zmanjšali na omenjenih 60. Gre za zaposlene v režijskih službah, ki so vezane na proizvodnjo, kot so skladiščniki, blagovni manipulanti in kontrolorji kakovosti.

V postopkih, ki tečejo že dlje časa, je sicer Gorenje nove pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1393 zaposlenim v režiji. Pri tem so ohranili obstoječe plače in druge pravice.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, so pred časom poudarili, da želijo z reorganizacijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj. Dodali so, da reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v tujini.

Vodstvo Gorenja si sicer prizadeva za čimprejšnjo gradnjo nove tovarne televizijskih aparatov, v kateri bo zaposlilo 1000 delavcev. V prvi fazi načrtujejo proizvodnjo dveh milijonov televizijskih aparatov letno, pozneje pa bodo proizvodnjo podvojili.

Komentarjev 14
  • Janez 08:20 19.avgust 2019.

    Najprej me odpustijo, potem pa zaposlijo?? Kako gre to skupaj??A ni to norčevanje iz ljudi?? Nič ne povejo koliko izmen in kakšno plačilo??

  • Gandolf 12:51 18.avgust 2019.

    "Zaposluje nove delavce". A se vi zajebavate?. Rabijo sužnje....

  • Gandolf 12:50 18.avgust 2019.

    "Slovensko podjetje". A se vi zajebavate?