Slovenija
191 ogledov

To so najbogatejši Slovenci 2015

Govoreči maček Tom Žurnal24 main
Najbogatejša Slovenca sta že drugič zapored Iza in Samo Login. Na drugem in tretjem mestu jima sledita Sandi Češko in Marko Pistotnik.

Prva na lestvici sto najbogatejših Slovencev revije Manager sta tudi letos zapored Iza in Samo Login, glavna ustanovitelja podjetja Outfit7, ki ima sedež v Londonu. Vrednost njunega deleža so po poročanju časnika Finance letos ocenili na 855 milijonov evrov, kar je dobrih 200 milijonov več kot lani. 

Na drugem mestu je Sandi Češko, ustanovitelj Studia Moderne, ki je svoje premoženje lani nekoliko zmanjšal. Tretji je še en outfitovec, Marko Pistotnik z 260 milijoni evrov, četrti pa Joc Pečečnik z 240 milijoni evrov premoženja, še pišejo na spletni strani časnika Finance. 

Prvih deset

Sledijo jim Tatjana in Albin Doberšek (Engineering Dobersek), Lah, družina (Aluber, Ampelus), Zoltan Varga (Och-Ziff Capital Management Group), Gabrijel in Petra Rejc (Efaflex), Rok in Nina Zorko (Outfit7) in kot deseti Vladimir Puklavec (TGE Holding).

Vrednost premoženja 10 najbogatejši Slovencev je 2,3 milijarde evrov in je za 142 milijonov evrov višja kot lani.

Komentarjev 3
  • blueone 20:40 17.november 2015.

    Res je, res sta govorila nekaj v tem smislu...vendar ne vem, če je imela sploh kakšna dobrodelna organizacija kaj od tega?

  • 4krogci 19:00 17.november 2015.

    a nista tega dva lani tolk bla glasna da firme nimata vec, saj naj bi jo podarila dobrodelni organizaciji?? Zgleda da sta lepo lagala!

  • erikkk 18:49 17.november 2015.

    Če bo vojna jim kmal ne bo več koristilo bogatstvo