Slovenija
30325 ogledov

To so novi pogoji za vstop v Slovenijo

Digitalno covid potrdilo Profimedia
Ukrepi, ki so veljali že doslej, ostajajo. Spreminjajo se nekateri pogoji za vstop v Slovenijo. Spremembe veljajo od sobote.

Vlada je danes na redni seji odločila, da se podaljša veljavnost ukrepov, ki že veljajo. Spreminja pa se odlok o določitvi pogojev vstopa v RS, ki vstopa v veljavo v soboto, 10. julija in bo veljal do vključno srede, 14. julija. Pogoji vstopa v državo iz zelenih držav se ne spreminjajo.

Spremembe se obetajo za te, ki v Slovenijo prihajajo iz oranžnih regij. Brez napotitve v karanteno bodo lahko v državo vstopili tudi tisti, ki imajo bodisi evropsko digitalno potrdilo bodisi digitalno covid potrdilo, izdano v tretji državi. Oseba, ki teh potrdil ne bo predložila, se bo napotila v karanteno na domu za 10 dni. Tujec brez stalnega prebivališča v RS se po novem napoti v karanteno le, če bo nedvomno dokazal, kje bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v državo ne dovoli.

Za osebe, ki prihajajo iz rdečih regij, bo od sobote veljalo, da morajo ob vstopu v državo priložiti potrdilo o cepljenju za prebolevnike, prebolelosti, ali cepljenju. Slednja se upoštevata tudi, če sta del digitalnega covid potrdila. V nasprotnem primeru bo odrejena karantena za 10 dni. Če gre za tujca brez stalnega prebivališča v RS, bo ta napoten v karanteno le, če bo priložil negativen PCR test in hkrati tudi dokazilo o prostoru, kjer bo prestajal karanteno. Sicer se mu vstop v državo zavrne.

Covid-19 koronavirus test Zdravje Trikrat toliko okužb kot prejšnji teden, a ni nujno vse črno

Pogoji za vstop iz držav iz temnordečega seznama se prav tako spreminjajo. V Slovenijo bo mogoč vstop brez napotitve v karanteno na domu, če potniki predložijo potrdilo o prebolelosti, cepljenju ali cepljenju za prebolevnike. Slednja se upoštevata, če sta del digitalnega covid potrdila, bodisi potrdila EU ali tretje države. Sicer bo oseba napotena v 10-dnevno karanteno na domu. Vstop v Slovenijo s tujcu brez stalnega prebivališča v RS ne dovoli.

Prišlo je tudi do sprememb pri izjemah za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Teh je odslej manj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • lada 06:44 09.julij 2021.

    kdaj bodo to rdeće sranje spravl k hudiću v smrdljivo & usrano rit ?

  • Avatar drecos
    drecos 22:30 08.julij 2021.

    vse meje zaprt

  • igorgeus 16:08 08.julij 2021.

    jaz to prav vidim, da z negativnim testom ne mores nazaj?