Slovenija
8388 ogledov

To so predmeti, ki čakajo devetošolce na nacionalnem preverjanju znanja

Šola Profimedias
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo, kateri so štirje predmeti, ki so bili določeni za tretji predmet na nacionalnem preverjanju znanja za devetošolce.

Nacionalno preverjanje znanja običajno vsako šolsko leto poteka v mesecu maju. Preverjanje je ob koncu 6. in 9. razreda obvezno za vse učence, razen za učence v prilagojenem izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom, kjer je preverjanje prostovoljno. 

Za skoraj 194.000 učencev in okoli 82.000 dijakov se je začelo novo šolsko leto.

Tako v 6. kot 9. razredu se preverja znanje iz slovenščine (oziroma italijanščine ali madžarščine na narodno mešanih območjih) in matematike. Učenci 6. razreda pišejo še preverjanje iz prvega tujega jezika, učenci 9. razreda pa iz tretjega predmeta, ki ga vsako leto določi minister, pristojen za šolstvo. 

 

V šolskem letu 2023/24 so za tretji predmet določeni fizika, likovna umetnost, tuji jezik in zgodovina. Ministrstvo je objavilo seznam šol, s katerega je razvidno, kateri predmet bodo pisali na kateri od osnovnih šol. Seznam je dostopen na tej povezavi

npz 2024 | Avtor: Državni izpitni center Državni izpitni center

Učenci 6. in 9. razredov bodo preverjanje iz slovenščine (oziroma italijanščine ali madžarščine) pisali 7. maja 2024, iz matematika 9. maja in iz tretjega predmeta oz tujega jezika 13. maja. 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.