Slovenija
2697 ogledov

To so prekaljeni kandidati za vodenje RTV

Novice: RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija.
Znana so nekatera imena, ki se potegujejo za vodenje RTV. Vsi znani kandidati so prekaljeni mački javnega zavoda.

Razpisna komisija je danes za zaprtimi vrati odprla prejete prijave za mesta v novi upravi RTV. Z razpisom želi novi svet RTV čim prej postaviti upravo, ki ji bo zaupal, potem ko v dosedanje vodstvo na čelu z zdajšnjim vršilcem dolžnosti generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha (na spodnji fotografiji) nima nikakršnega zaupanja in je danes svet na izredni seji s podpisi 12 od 17 članov tudi sprožil postopek njegove razrešitve, tako da bo ustanovo morda za čas do izbire novega vodstva RTV prešlo v roke še enemu v. d.

Andrej Grah Whatmough | Avtor: Adrian Pregelj/RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Uradno ni znano, kdo se je prijavil na razpis za mesto generalnega direktorja, je pa Radio Slovenija poročal, da je prijavo za mesto generalnega direktorja RTV podal dolgoletni novinar in urednik Zvezdan Martič.

Poleg njega se je prijavil tudi Rajko Gerič, ki se je po desetih letih odsotnosti februarja vrnil na RTV in na predlog dosedanje uprave ter direktorja TV Slovenija Uroša Urbanije postal najprej odgovorni urednik informativnega programa drugega programa televizije, potem pa so ga zaposlili za nedoločen čas na mestu urednika oddaj scenarista. Uprava je z Geričem hkrati sklenila aneks, po katerem bi lahko še naprej delal tudi kot odgovorni urednik programa. Prav način zaposlitve Geriča je tudi eden od očitkov članov novega sveta RTV proti Grahu Whatmoughu, da zahtevajo njegovo takojšnjo menjavo.

Radio Slovenija navaja še, da je prijavo za generalnega direktorja podal Peter Dular, nekdanji pomočnik generalnega direktorja Igorja Kadunca. Četrto ime javnosti ni znano. 

Za člana uprave naj bi prijavo podalo še eno dobro znano ime z vrha RTV. Marko Filli je bil generalni direktor javnega zavoda pred omenjenim Kaduncem in je funkcijo opravljal do leta 2017.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1