Slovenija
11328 ogledov

To so začasni ukrepi glede obveznega zdravstvenega zavarovanja

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Vlada je danes sprejela odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije covida-19.

Z odlokom je vlada določila, da imenovani zdravnik in zdravstvene komisije Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) odločajo o zadevah iz svoje pristojnosti brez pregleda zavarovanih oseb in zgolj na podlagi dokumentacije.

Določila je tudi trimesečno obdobje, v katerem bodo lahko zavarovane osebe začele oziroma nadaljevale prekinjeno odobreno zdraviliško zdravljenje, ki ga zaradi epidemije niso mogle začeti oziroma so ga prekinile. Prav tako je določila pravico do sanitetnih prevozov zaradi prepovedi javnega linijskega in železniškega prevoza potnikov.

Generalnemu direktorju ZZZS pa je vlada dala pooblastilo za sprejem začasnih ukrepov glede pravice do medicinskih pripomočkov, so še zapisali v sporočilu po seji.

Jutranja kava Koronavirus Slovenija Vlada podaljšala te ukrepe Petkovškovo nabrežje Slovenija "Počivalškovi ukrepi pomenijo smrt slovenskih gostincev!“

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.