Slovenija
87 ogledov

To sta policista, ki sta v zadnjem hipu iz razbeljenega avtomobila rešila otroka

policijske nagrade Anže Petkovšek
Kranjska policista Elidijan Hodžić in Damir Guberinić iz zaklenjenega in pregretega avtomobila, parkiranega pred enim od trgovskih centrov na Gorenjskem, rešila že povsem dehidriranega otroka.

Sredi vročega junijskega dne sta policista Policijske postaje Kranj prejela klic, da je pred trgovskim centrom v Kranju že nekaj časa parkiran avtomobil, v njem pa je zaklenjen otrok.

Na kraju sta policista ugotovila, da na zadnjem sedežu avtomobila leži prepotena deklica, bila je neodzivna, občasno je stresla noge in nekontrolirano dvigala pogled.

"Gledala sva naokrog, če so vendarle kje starši, ki bi prihajali k vozilu. Ker nikogar ni bilo, sva se odločila razbiti šipo in otroka potegniti ven,"  dogodek opiše eden od omenjene dvojice požrtvovalnih policistov Damir Guberinić.

Najtežje, ko so udeleženi otroci

Njegov kolega Elidijan Hodžić je splezal skozi okno in otroka na hitro povlekel iz avtomobila. Šlo je namreč je za življenje, vozilo je bilo kar nekaj časa izpostavljeno soncu, tisto popoldne pa je bilo v Kranju kar 36 stopinj Celzija. 

"Občutki niso ravno lepi, amapak narediš kar moraš. Z veseljem razbiješ to šipo, da daš otroka ven,"  je svoje občutke opisal za požrtvovalnost nagrajeni kranjski policist in dodal, da so postopki, pri katerih so udeleženi otroci, zagotovo najtežji del del njihovega poklica.  

Policista sta nemočnega otroka s posebnimi potrebami, ki sta ga starša tako neodgovorno pustila v razbeljenem avtomobilu, nemudoma namestila v intervencijsko vozilo in mu ponudila svežo vodo. Zdravstvena ekipa je pozneje ugotovila, da je deklica zelo dehidrirana, da ima vročino, zato so jo nemudoma odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Med tem sta na prizorišče prišla starša, ki sta se za povrh vsega še pošteno skregala.

"Nista se, čeprav je že to zelo dober občutek, da si nekaj dobrega storil," je na vprašanje, če ste se jima starša ob vsem tem vsaj zahvalila, odgovoril Hodžić.

policijske nagrade | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

S takojšnjim in pravilnim ukrepanjem sta policista Elidijan Hodžić in Damir Guberinić rešila otroško življenje, zato jima podeljujejmo medalji policije za požrtovalnost, so povedali na nedavni slavnostni podelitvi medalj, ki sta jih prostorih Policijske akademije v Tacnu podeljevala ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor policije Marjan Fank. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.