Slovenija
16542 ogledov

To za vstop v novo vlado zahteva SMC

Zdravko Počivalšek Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška pred odborom DZ za gospodarstvo
Izvršni odbor SMC je pričakovano potrdil stališče predsednika stranke Zdravka Počivalška, da so v stranki po odstopu premierja Marjana Šarca pripravljeni na pogovore o novi koaliciji, a ne za vsako ceno.

Počivalšek je dejal, da dajejo prednost predvsem vsebinam, predčasne volitve pa bi pomenile vsaj polletni zastoj v vseh pomembnih zadevah.

Predsednik SMC Počivalšek je v izjavi za medije dejal, da je izvršni odbor stranke danes naredil analizo obstoječega stanja po odstopu premierja in sprejel sklep, da predčasne volitve niso edina rešitev. V stranki zato menijo, da je treba proučiti možnost oblikovanja programske in na realnih vsebinah temelječe morebitne prihodnje vlade. SMC v novo vlado ne bo šla za vsako ceno, brez vsebine, za katero v stranki menijo, da je potrebna, je zatrdil.

Po Počivalškovih besedah je za njih pomembna zdravstvena in stanovanjska problematika, starostna oskrba in poslovno okolje. "Prihodnja vlada, kakršnakoli že bo, mora temeljiti na programu. Ne sme se ločevati ali pa se razlikovati na osnovi ideoloških vsebin," je povedal.

Kandidatno listo že imajo

Če bodo našli vsebine, s katerimi lahko naslovijo pomembne probleme, bodo tako vlado podprli. Če tega ne bo, pa bodo naredili vse, da bodo imeli čim boljši rezultat na volitvah. Nanje so pripravljeni, saj Počivalšek pravi, da že imajo kandidatno listo in vodjo volilnega štaba.

Na vprašanji, ali so v stranki že prejeli kakšno povabilo na sodelovanje v morebitni novi koaliciji, in ali bi v prihodnji vladi želeli ohraniti resorje, ki jih imajo trenutno, je povedal, da je o tem še preuranjeno govoriti.

Počivalšek je povedal še, da bo predsednik poslanske skupine SMC predsedniku republike Borutu Pahorju v torek prenesel današnji sklep.

Po odstopu Šarca minuli teden, ko je celotni vladi prenehal mandat in opravlja le še tekoče posle, so se v LMŠ, SD in Levici zavzeli za predčasne volitve, priprave nanje pa so začeli tudi v NSi, SDS in DeSUS, kjer pa pogovorov o morebitni novi koaliciji ne zavračajo. Stranka SAB pa je danes vsem parlamentarnim strankam z izjemo SDS poslala vabilo k razmisleku o oblikovanju nove, projektne vladne koalicije, ki bi volitve zamaknila za toliko časa, da bi uspeli sprejeti spremembe volilne zakonodaje in morda nekatere nujne zakone.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • kapibara 10:13 04.februar 2020.

    So že sami priznali, da ko odletijo iz politike, so v gospodarstvi nezaposljivi !! Pa ne, da so tolko pametni, da jih je kar škoda-jim že škodje...ne znajo nič kaj drugega kot lape vrtet, pa na račun drugih živet..

  • tudbognasvečnereši 21:52 03.februar 2020.

    Vse bo isto, se že dela na tem, ovce pa bodo to samo še požegnale

  • leonardo 16:13 03.februar 2020.

    No, neandertalc se ne bo kar tako odpovedal krasni službici. Če ne zlepa in z zvijačami pa z buzdovanom!