Slovenija
100 ogledov

Tobogan lahko pripelje v bolnišnico

Terme Čatež Sabina Gosenca
Poškodbe. Najmanj štirje kopalci to poletje iz Term Čatež v bolnišnico.

Čatež ob Savi. “Poškodbe se zgodijo praviloma zaradi neupoštevanja navodil, ki so na startnih ploščadih toboganov, ali precenjevanja lastnih sposobnosti,” je pojasnila Nevenka Petan iz službe za odnose z javnostmi Term Čatež. Najpogostejše poškodbe so, kot je dodala, posledica vožnje z glavo naprej in zato udarca v bazensko dno.

Poškodb kot običajno
Koliko ljudi se je to sezono poškodovalo v Termah Čatež, nam iz term niso odgovorili, je pa Petanova zatrdila, da poškodb ni bilo več kot običajno. Po uradni statistiki regijskega centra za obveščanje so letošnje poletje v brežiško bolnišnico prepeljali štiri kopalce, ki so se poškodovali v Termah Čatež, med njimi otroka.

Po sposobnostih
Različne težavnosti. Po zakonu o kopališčih in pravilnikih morajo obiskovalci vse bazene in kopališke naprave uporabljati ob upoštevanju svojih sposobnosti. “Na vodnih igralih imamo več kot 25 stez za spuščanje, ki so različne stopnje težavnosti in tako označene kot modra, rdeča in črna. Naprave, označene s črno barvo, so adrenalinskega tipa, njihova uporaba pa je omejena na minimalno višino uporabnika, ki je od 130 do 150 centimetrov,” je pojasnila Petanova.

Komentarjev 1
  • roscha 21:32 10.september 2011.

    FDV bedaki. Nov članek , ker vidim da vam bebcem idej znajkuje:Sedem NEMŠKIH turistov stopilo na morskega ježka....Ni čudno da gre vaš cajteng v PM ko ste sami cepci zaposleni