Slovenija
41 ogledov

Toča in veter rovarila po SV države

Toča je po dvotedenskem premoru znova zapretila. Sliko nam je poslal naš bralec. Žurnal24 main
Štajersko in Prekmurje je zajelo hudo neurje s točo. Močan veter je odkrival strehe in lomil drevesa. O neurjih so poročali tudi iz drugih delov države.

O popoldanskih neurjih so poročali iz Gornje Radgone, Lenarta, Pesnice, Ptuja, Ljutomera, Godemarcev, Lendave in drugod. V okolici Šentilja je prišlo do izpada električne napeljave. Za precej zmede na cestah so znova poskrbeli nekateri vozniki, ki so se ustavljali v podvozih.  

 

AKTUALNI PODATKI

Spremljajte radarsko sliko padavin na spletnem portalu vreme.net.

Bralec našega portala je sporočil, da je v okolici Zgornje Kungote toča padala 20 minut, zrna pa so dosegala tudi debelino oreha. O ledeni pošiljki z neba poročajo tudi iz Maribora, kjer je sunek vetra na Pobreški ulici podrl drevo na tamkaj parkiran avtomobil. Avtomobil je drevo pokopalo tudi v Kidričevem in v Spodnjem Dupleku.

Močan veter, ki je spremljal neurje, je v naselju Hrenca v občini Maribor odkril 30 slemenjakov na stanovanjski hiši. V naselju Godermarci je odkrilo celotno ostrešje stanovanjske hiše, o odkritjih ostrešij poročajo tudi s Stare Gore in iz Občine Ormož. V Dolini pri Lendavi je zalilo dvorišče stanovanjske hiše, od drugod poročajo o izruvanem drevju in padlih drogovih električne napeljave.

Ob koncu neviht so nebo marsikje polepšale mavrice. © Miro Zatler

 
V Občini Cankova se je pretrgal visokonapetostni kabel. Precej škode je neurje povzročilo tudi v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici.

Nevihte so kasneje zajele tudi druge dele države. Tako so iz Stopnika v tolminski občini poročali o močnem vetru, ki je razkril kmetijski objekt.

Tokratna neurja z izjemo odkritih hiš niso povzročila večje gmotne škode. © Simon Vodenik

 
Kaj pravi napoved?
Po napovedih vremenoslovcev bodo padavine v prvem delu noči v glavnem ponehale. Jutri bo dopoldne še zmerno do pretežno oblačno, ponekod v severni Sloveniji bodo posamezne plohe. Popoldne se bo postopno zjasnilo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.