Slovenija
144 ogledov

Toča, poplave, vetrolom, udari strele

Boštanj, Sevnica, neurje, toča
1/9
Žurnal24 main
Na Štajerskem, Koroškem in v Posavju toča in poplave. V Velenju odkrilo stanovanjsko hišo, Sevnico pobelil "sneg".

V Vinski Gori v občini Velenje je močan veter odkril 70 kvadratnih metrov stanovanjske hiše. Del ostrešja se je porušil in poškodoval osebno vozilo, parkirano ob hiši. Gasilci so luknjo prekrili s ponjavo, da imajo prebivalci vsaj za silo streho nad glavo.

Hudo je bilo tudi v Sevnici, kjer je voda zalila sedem objektov, so nam povedali na Gasilski zvezi Sevnica. Iz petih so že izčrpali vodo. Del prebivalcev je ostal brez električne energije. Ceste je zalila voda, rušilo se je tudi drevje. Gasilci odpravljajo posledice neurja.

Tudi v občini Brežice gasilci odstranjujejo s cest posledice neurja s točo. Porušena drevesa ovirajo promet.

V Krškem je klestila toča v velikosti lešnika. Po prvih podatkih večje škode ni, je pa tudi tukaj nekaj gospodinjstev brez električne energije.

Začelo se je ob 15.30
Vreme jo je sicer danes najprej zagodlo na Koroškem, kjer je okrog pol štirih popoldne narasel potok zalil prostore stanovanjske hiše in hleva v občini Črna na Koroškem. Le nekaj minut kasneje je v Topolšici v občini Šoštanj močan veter podrl drevo. Ob štirih je voda zalivala stanovanjsko hišo v Lovrencu na Pohorju, v Sveti Ani pa je strela udarila v hišo, a na srečo škode ni.

Nevarnost neurij in poplav

Tudi Agencija za okolje in prostor svari, da je danes povsod po Sloveniji možnost neviht z močnimi nalivi in sunki vetra ter točo. Na severu, jugovzhodu in vzhodu Slovenije je možen tudi porast manjših vodotokov in hudournikov, kot rečeno, so ti ponekod že povzročili poplave.

Še naprej dež
Tudi v prihodnjih dneh ne moremo pričakovati lepega vremena. Jutri se bo sicer zjasnilo, a že v četrtek bo od zahoda postopno več oblačnosti, popoldne bodo predvsem na zahodu tudi plohe, ki se bodo zvečer in v noči na petek razširile proti vzhodu.

V petek so znova možne nevihte. V soboto pa naj bi bilo končno znova sončno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.