Slovenija
43 ogledov

Toča povzročala škodo

Toča v Šentjurju
1/46
Žurnal24 main
Toča povzročala škodo, veter podiral drevesa, udari strele prekinjali električno energijo.

Oviran promet
V okolici Bizeljskega je bil zaradi posledic neurja oviran promet. Zaradi lokalnih padavin so morali biti vozniti dodatno previdni tudi drugje, še posebno na Gorenjskem in Koroškem, so opozarjali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Da je bila na Bizeljskem res močna toča, dokazujejo fotografije bralke, na katerih se vidi, da so bili travniki taki, kot da bi jih pobelil sneg. Drugi bralec pa nam je sporočil, da je toča povzročila veliko škode, med drugim so popokala okna.

Ceste so morali ponekod zaradi toče celo plužiti.

Vetrolomi in udari strel
V Velenju v trgovskem centru Trebuša so se gasilci borili z meteorno vodo, ki je udarila iz odtočnih kanalov in zalila parkirišče, potem pa je grozilo, da bo zalila tudi notranje prostore centra, a so gasilci na srečo to preprečili.

V Zagorju ob Savi je močan veter podrl drevesi na Cesti 20. julija, vendar so ju gasilci že odstranili, pri Radečah je strela v gozdu zanetila požar, v Kočevju, Cvišlerjih in Dolgi vasi je meteorna voda zalila kleti, obvešča Uprava za zaščito in reševanje na svoji spletni stranu. "V Laškem je črno kot hudič, upam, da ne bo spet toča," pa nam je sporočila bralka, le nekaj minut kasneje pa smo že dobili fotografije toče.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

Točo z neurjem so imeli tudi v občini Kidričevo, Majšperku, Kozjem, Brežicah, Bistrici ob Sotli, Krnicah, kašneje se na Gorenjskem v Tržiču. V Pečovniku so zaradi udara strele poškodovane električna napeljava in javna razsvetljava, so na Centru za obveščanje.

Krajevne nevihte so bile sicer napovedane za celotno vzhodno polovico Slovenije. Za ta del je razglašen oranžni alarm, kar pomeni, da lahko nastanejo celo močnejše nevihte.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo jutri in v sredo spet lepo vreme s temperaturami do 34 stopinj Celzija. O nevihtah tako do četrtka ne bo ne duha ne sluha.

SPREMLJAJTE RADARSKO SLIKO PADAVIN.

V četrtek popoldne in zvečer pa se bodo nevihte spet začele pojavljati v severnih krajih države in se bodo nadaljevale tudi v petek, ko bo nekoliko hladneje.

Najvišje dnevne temperature se bodo takrat gibale pri 27 stopinjah Celzija.

Pošljite nam fotografije

Če jo je tudi vam zagodlo vreme, nam lahko pošljete fotografije ali podatke, tako da izpolnite spodnji obrazec.

Komentarjev 3
  • vrtnica 07:24 12.julij 2011.

    Takšna neurja so sedaj postala že stalnica,ni res,da se vreme ni spremenilo,kar pogosto govorijo vremenoslovci.Vreme je sigurno bolj ekstremno.....država pa na tem področju ne narediti nič,ne namenja denarja za projekte,ki bi omilili takšna neurja.Predvsem zaščita proti toči,topovi,letala proti toči,vse to ...prikaži več je v tujini že preizkušeno in je učinkovito.Pri nas pa nič.Kmet pa dela,gara,potem pa je v nekaj minutah ob vse,nekaj dni se govori kako so bogi,potem pa ......,lajna.

  • zic 19:54 11.julij 2011.

    ha ha, dobra!

  • recesija 15:13 11.julij 2011.

    Ima stranka Zares spet turnejo po Sloveniji?