Slovenija
2 ogledov

Toča spet strašila po državi

V Šmartnem ob Paki je padala tako velika toča. Več fotografij si oglejte v fotog
1/15
Žurnal24 main
Neurja so se v torek zvečer spet razbesnela po nekaterih delih države. Najhuje je bilo na Koroškem, kjer sta točo spremljala močan veter in nalivi. Poplavljene so bile tudi kleti in ceste.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili, da je okoli desete ure zvečer neurje zajelo Domžale, kjer je voda zalila več stanovanj in kleti v naseljih Dob in Vir. V Okonini v občini Ljubno pa je meteorna voda zalila prostore delavnice velikosti sto kvadratnih metrov in zamašila propuste na cesti.

 

Žurnalova naveza

Če imate posnetke neurja, pošljite fotografije na mobilno številko ali elektronski naslov naveza@zurnal24.si. Mobilna številka za pošiljanje SMS-ov ali MMS-ov s slikami: 4224. Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal. Fotografije, objavljene na spletnem portalu, se ne honorirajo.

V Šmartnem ob Paki pa je zaradi obilnih padavin, vetra in toče, meteorna voda zalila kletne prostore večih hiš, veter pa je podrl drevo, ki je padlo na vozila. V Migojnicah v občini Žalec je meteorna voda zalila kletno stanovanje velikosti 60 kvadratnih metrov do višine pol metra. Kleti je voda zalila tudi v Temenici v občini Ivančna Gorica in v Primskovem v občini Šmartno pri Litiji.

Neurja pa so se razbesnela tudi nad Trbovljami. Meteorne vode so namreč v kratkem času zelo narasle, a na srečo pri tem večje škode niso povzročile. Neurja pa so se razbesnela tudi na Koroškem, kjer sta točo spremljala močan veter in naliv. Gasilci so tako moral v Radljah ob Dravi iz večstanovanjskega objekta v kletnih prostorih izčrpati meteorno vodo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.