Slovenija
8 ogledov

Todorić dviga ceno za Mercator

Lastnik Agrokorja Ivica Todorić se ne predaja v boju za delež Pivovarne Laško v Žurnal24 main
Lastnik Agrokorja Ivica Todorić se ne predaja v boju za delež Pivovarne Laško v Mercatorju. Ponudbo za 23,34 odstotka Mercatorja je zvišal z 206 na 221 evrov za delnico.

"Res je, zvišali smo ponudbo. To je zadnja ponudba, razmeroma visoka. Ne nameravamo je več zvišati," je v Splitu dejal Todorić. V zadnjem tednu se je med slovenskimi mediji pojavljalo nemalo špekulacij o tem, da naj bi bil poslovnež pripravljen ceno za delnico zvišati vse do 230 evrov.

Laščani le še z Agrokorjem
Interes za nakup deleža Laščanov v Mercatorju so sicer izkazali trije ponudniki – poleg Agrokorja še tuja naložbena sklada Mid Europa Partners ter Warburg Pincus. Uprava pivovarne se je zaradi spremenjenih dejavnikov v procesu prodaje nekaterim ponudnikom že zahvalila za sodelovanje, z ostalimi pa vodi nadaljnja pogajanja. Po neuradnih podatkih naj bi se Laščani o prodaji deleža v Mercatorju pogovarjali samo še z Agrokorjem.

Način prodaje 23,34-odstotnega deleža Pivovarne Laško v Mercatorju sicer še vedno ni znan in je odvisen od tega, ali se bodo Laščani z bankami uspeli dogovoriti glede reprograma posojil v višini 450 milijonov evrov.

Spomnimo, da večina posojil Pivovarne Laško zapade v poplačilo junija letos. Do takrat mora pivovarna dobiti svež kapital ali odprodati naložbe, med njimi v Mercatorju, v nasprotnem ji grozi insolventnost. Če banke Laščanom ne bodo reprogramirale posojila, bodo ti svoj delež v Mercatorju najverjetneje prodali Agrokorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.