Slovenija
25 ogledov

Tokrat streslo Litijčane

Potres Shutterstock
Včeraj okoli 23.15 je bil šibek potres z žariščem 17 km vzhodno ob Ljubljane, v bližini Litije.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj ob 23.15 zabeležili šibek potresni sunek,so sporočili z Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji Republike Slovenije za okolje. .

Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 17 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Litije. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,6. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici.

Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Spodnjega Hotiča, Ivančne Gorice, Litije, Šmartna pri Litiji, Grosuplja in vzhodnega dela Ljubljane.

Potres je začutila tudi Domžalčanka, ki živi v devetem nadstropju: "Ležala sem že v postelji, ko se je kar naenkrat začelo vse zibati. Trajalo je kar nekaj sekund. Ampak se nisem ustrašila, ker se mi ni zdelo, da gre za hud potres," je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.