Slovenija
22 ogledov

Tokrat vabi Janša

Janez Janša Boštjan Tacol
Predsednik vlade predsedniške kandidate povabil na srečanje.

Premier Janez Janša kandidate Boruta Pahorja, Danila Türka in Milana Zvera vabi na jutrišnji sestanek.

Kot prvi razlog za vabilo navaja navaja napovedi Evropske komisije o poglabljanju recesije v Sloveniji in zaskrbljenost EU "nad dogajanjem pri nas zaradi vedno novih blokad pri uveljavljanju protikriznih ukrepov".

"Drugi razlog pa vidim v vaših predvolilnih nastopih, v katerih vsi poudarjate nujnost sodelovanja pri premagovanju težav, s katerimi se srečujete. Aktualno dogajanje v zvezi z referendumskimi zahtevami, zaradi katerih prihaja do opisanih reakcij, napoveduje tudi ponovno padanje bonitetnih ocen in s tem poslabšanje finančnega položaja države. Aktualno dogajanje lahko bistveno poslabša položaj, v katerem se nahaja Slovenija in ki je že zdaj resen. Kot predsedniški kandidati imate v rokah močno orožje vpliva na slovensko javnost in tudi na ravnanje politike, zato bi bilo enotno spodročilo z vaše strani dobrodošla pomoč pri konsilidaciji nastale situacije," je Janša zapisal v vabilu.

Vabila Jankovića ni dobil

Na novinarsko vprašanje dopoldan, ali se je pripravljen s tem namenom osebno pogovoriti tudi z vodjo opozicije Zoranom Jankovićem, je Janša dejal, da vabila od slednjega ni dobil. "Tudi nihče ni predlagal, da bi se sestala koordinacija predsednikov parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin," je dodal.

Ob tem je spomnil, da so takšni sestanki že bili, a niso prinesli veliko novega. "Problem s takšnimi sestanki je bil ta, da smo se nekaj dogovorili, potem pa nekateri, predvsem gospod Janković, niso držali besede," je poudaril in dodal, da je Jankovićeva stranka Pozitivna Slovenija tudi govorila, da ne bo predlagala referendumov, pa zdaj zahteva referendum o slabi banki in Slovenskem državnem holdingu.

Komentarjev 9
  • prosti.strelec 08:36 08.november 2012.

    Lepa farsa, vabi kandidate, forsiral bo pa Zvera, z sedanjim predsednikom se pa ni mogel sestati tako kot z Jankovičem ne. Star pregovor pravi, vse se vrača vse se plača, to velja tudi za JJ in & .

  • uporabno 02:20 08.november 2012.

    Na dlani:http://www.uporabi.net/

  • Žurnalček 21:02 07.november 2012.

    Za vpis na njegovo končano fakulteto , je bil edini pogoj članstvo v PARTIJI in predanost družbenopolitičnem sistemu. Ta fakulteta je bila ustanovljena za uhlebitev mladih predanih komunjar fukar, na pleča delovnih ljudi !