Slovenija
16 ogledov

Tokrat “zares” nad Karla?

Karel Erjavec in Ljubo Jasnič, Desus Boštjan Tacol
Izvršni odbor Desusa. Jutri bodo na tapeti praporščaki, vojašnica in pokojnine.

Nezadovoljstvo. Jutri se bo sestal izvršni odbor Desusa. Po nekaterih informacijah naj bi znova obudili možnost predčasnega volilnega kongresa.

Dolenjska: Zdaj pa res

Štefan Misja, član izvršnega sveta iz dolenjskega odbora stranke, katerega predsednik Jože Jazbec je že spomladi neuspešno predlagal izredni kongres, priznava, da si številni člani “zdaj pa res želijo ven”. Dodaja, da podpore za morebitni volilni kongres sicer še vedno ni dovolj, prav tako takega predloga ni na jutrišnjem dnevnem redu. Jazbec pa je prepričan, da so tokrat brez njegove pobude znova dozorele ideje o nujnih spremembah v stranki.

“Nekaj se dogaja”

Novo nezadovoljstvo v stranki so spodbudili praporščaki, ki niso bili povabljeni na proslavo ob dnevu državnosti, preimenovanje Vojašnice Franca Rozmana - Staneta in 26 tisoč upokojencev, ki je ta mesec prvič prejelo nižje pokojnine. Na te stvari bodo jutri opozorili na odboru, pravi Misja.

Meta Vesel Valentinčič, Desus | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač

“Odziv predsednika je bil preveč mlačen, nezadovoljstvo je zares veliko,” pravi Meta Vesel Valentinčič iz ljubljanskega mestnega odbora. “Ne pričakujem, da bi se na izvršnem odboru sicer zgodilo kaj hudega, toda dejstvo je, da se v stranki nekaj dogaja,” dodaja.

Stanislava Premru Lovšin iz južnoprimorskega odbora pa pravi, da bi morali vsi nekoliko potrpeti in se izogibati populizmu. Kot dodaja, za odcepitvenimi idejami stoji Zveza društev upokojencev Slovenije, ljudje pa “se bodo morali odločiti, ali so v strankah ali v organizacijah”.

Komentarjev 2
  • dragec 15:16 09.julij 2012.

    karleka predlagam na seznam 109 000 nezaposlenih v RS

  • leonardo 08:22 09.julij 2012.

    Kaj se dogaja v "njegovi" hiši je volilcem prav malo mar. Bil sem podpornik Karleka, ampak od kar je na oblasti samo zaradi "svojega žepa" mi niti na misel ne pride, da bi bil obkrožen na volilnem listku, tudi DESUS ...prikaži več ne, ker ne zna v tej njegovi hiši narediti red.