Slovenija
3827 ogledov

Toliko dela ima pajek v Ljubljani

Pajek Bralka
Po vsak četrti avto nihče ne pride.

Pajki v Ljubljani letno odpeljejo vse manj vozil, ki ovirajo promet. Lani so ta specialna vozila po nalogu mestnih redarjev odpeljala 2390 vozil, kar je manj kot v prejšnjih treh letih, so sporočili iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (JP LPT).

Seznam odpeljanih vozil je objavljen na spletnih straneh JP LPT. Na vprašanje, kako pogosto se zgodi, da nihče ne pride po odpeljano vozilo in koliko časa je bil najdlje kakšen avto pri njih, so odgovorili, da je neprevzeto praktično vsako četrto pripeljano zapuščeno vozilo, nekatera vozila pa so v hrambi tudi po leto in več. Neprevzeta vozila po zaključku postopka predajo v ekološko razgradnjo, so še pojasnili pri JP LPT, ki ima trenutno v lasti štiri pajke, od katerih so trije operativni, enega pa bodo prodali.

Strošek odvoza sto evrov

Na omenjeni lokaciji Avto sejma se nahaja blagajna, ki je odprta 24 ur in kjer lahko lastniki vozil poravnajo svojo obveznost. Za prevzem vozila je treba namreč plačati stroške odvoza, ki znašajo 100 evrov. Vozilo je treba prevzeti čim prej, saj zaračunajo tudi dnevno hrambo nepravilno parkiranega vozila v višini pet evrov.

Odvoz zapuščenega vozila medtem znaša 35 evrov, hramba zapuščenega vozila pa pet evrov na dan. Višina stroškov za odvoz tovornega vozila, avtobusa ali drugega vozila, ki ga ni mogoče odstraniti s pajkom, pa se zaračuna po dejanskih stroških, kot jih odmeri izvajalec storitve odstranitve tovornega vozila, avtobusa ali drugega vozila, je razvidno s spletnih strani JP LPT.

Zaparkirano vozilo Kandidat zamudil vožnjo Avto Voznica na pajka je čakala dve uri, vmes je že prišel lastnik Video Voznik avtovleke Avto Voznik avtovleke odpeljal vozilo in voznico, ki ga ni izpustila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Sorodne novice