Slovenija
28 ogledov

Toliko divjakov so v včerajšnji akciji ujeli policisti

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Boštjan Tacol
V včerajšnji akciji "Hitrost" v kateri so policisti prežali na divjake, je sodelovalo 255 mož v modrem. Ugotovili so 503 prekoračitve hitrosti, kar v primerjavi z lanskim nadzorom, ko je bilo kar 1.225 prekoračitev, predstavlja pomembno zmanjšanje števila kršitev.

Na kraju samem so policisti s prekoračitvami seznanili 380 voznikov, v 123 primerih pa bodo voznikom v naslednjih dneh posredovana obvestila o ugotovljenih prekoračitvah hitrosti oziroma plačilni nalogi. 

Večino prekoračitev so policisti ugotovili v naseljih (336), sledijo jim avtoceste (121) in ceste zunaj naselij (46). Kot pozitivno lahko izpostavimo dejstvo, da je šlo v večini primerov za manjše prekoračitve hitrosti, saj so policisti v 299 primerih izrekli le opozorila. 

V ostalih primerih so policisti kršiteljem izdali plačilne naloge oziroma izpeljali ustrezen postopek o prekršku. V primerjavi z maratonom nadzora hitrosti, ki je potekal v lanskem letu, ko so policisti ugotovili 1.225 prekoračitev, gre za pomembno zmanjšanje kršitev, kar ocenjujemo kot pozitivno. 

Nadzor policije | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Letos brez ekstremnih prekoračitev

"V letošnjem letu praktično nismo obravnavali ekstremnih prekoračitev hitrosti. Izpostavimo lahko le voznika, ki je na regionalni cesti med Črnim Kalom in Kozino, kjer je omejitev hitrosti 90 km/h, na več kot dveh kilometrih vozil s povprečno hitrostjo 147 km/h in pri tem storil še več drugih kršitev. Sorazmerno visoko prekoračitev hitrosti so zabeležili tudi policisti na pomurski avtocesti, kjer je hitrosti omejena na 110 km/h, voznik pa je tam vozil kar 179 km/h," so sporočili policisti.

Večina voznikov je maraton nadzora hitrosti, ki je potekal med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji, sprejela pozitivno in prilagodila hitrost vožnje ter tako prispevala k večji varnosti na slovenskih cestah.

Preberite še:

Cilj maratona nadzora hitrosti je bil znižati hitrost na slovenskih cestah in vplivati na zavedanje o pomenu previdnejše, predvsem pa bolj umirjene vožnje. Vse aktivnosti policije so namreč usmerjene v zmanjševanje števila smrtnih žrtev na slovenskih cestah ter hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Boris Odreitz 00:45 24.april 2016.

    pardon test psihomotoričnih sposobnosti :-)

  • d 20:20 22.april 2016.

    djmo se ze sprjaznt, da na nasih cestah ne ubija hitrost ampak nesposobni vozniki ... kar kaze tudi manjse stevilo hitrostnih krsitev

  • jana70 18:00 22.april 2016.

    To bi blo treba vse ukinit in denar raje namenit za zdravje ljudi, ne pa policijo. Policija naj raje skrbi za varnost državljanov, ne pa da jim jemlje iz denarnic prigarane prihodke