Slovenija
103281 ogledov

Toliko je v Planici stalo pivo, za ene normalno, za druge rop pri belem dnevu

Planica Anže Petkovšek Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici.
Med svetovnim nordijskim prvenstvom v Planici je bilo veliko črnila prelitega zaradi visokih cen hrane in pijače.

Uporabnica tviterja je objavila, da je za dve veliki pivi plačala 14 evrov. Od tega so sicer štirje evri kavcije za dva kozarca, ki jo dobiš vrnjeno, ko kozarec vrneš, tako da je veliko pivo stalo pet evrov.

"Pet evrov za pol litra piva na prireditvi (kakršnakoli že je) je povsem ok cena. Najverjetneje voda ni prav dosti manj. Kavcija za kozarec pa le garancija, da se večji del smeti pospravi sam, ker pri nas to pač ni samoumevno, pa bi lahko bilo," ji je odgovorila druga uporabnica, nekdo drug pa se ni strinja. "Pet evrov za pol litra piva na slovenski standard ni ok cena. Oprosti, to je rop pri belem dnevu," je zapisal in dodal: "Zgleda da smo totalno 'zglajzali', da nam je to postalo normalno."

"Kolikor se spomnim, je bilo pivo tudi že prej pet evrov," nam je povedal eden od obiskovalcev, Tadej Mesarič, ki je za Žurnal24 poročal iz Planice, pa pravi, da kakšnega pritoževanja zaradi cen ni slišal.

Med svetovnim prvenstvom je bilo kosilo 17 evrov, plastenka vode pa je stala 3,5 evra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • radovednica 07:58 03.april 2023.

    Planica? Zbirališče norcev, ki tja ne gredo zaradi skokov, ne poletov, ker to niso bili. Iti tja in nekaj videti od skokov, je trditev neumnosti. Tam na koncu izteka gledaš od daleč le spodnjo barvo smuči. Narod pa tja hodi ...prikaži več le izkazovat svoj primitivizem. Kje je kakšna kultura? In za takšne je vseeno koliko je pivo, samo, da je! Itak vsi prispevajo tudi ali predvsem v žepe posameznikov (Gros, Smrekar in podobni).

  • albert6 07:53 03.april 2023.

    Če ti paše Špik če si pa potreben pa prinesi s seboj

  • matermila 07:27 03.april 2023.

    Ali res nimajo o čem pisat, zraven tolikih problemov in afer? Mesec dni po svetovnem prvenstvu pišejo o ceni piva. Bolano.