Slovenija
34770 ogledov

Toliko je vlada plačala Netflixu, da film posnamejo v Piranu

Piran Epa
Prepričani so, da se bo vložek obrestoval.

Kot smo že poročali, se v Piranu te dni mudijo filmske zvezde, med drugimi Halle Berry, Mark Wahlberg in J. K. Simmons, saj tam snemajo Netflixov film Our Man From Jersey. 

Mesto snemanja sta zdaj obiskala tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Ob tem so z vlade sporočili, koliko so prispevali za izvedbo filmskega projekta. Gre za vratolomen znesek v višini 2,5 milijona evra.

Kot so zatrdili na vladi, bo izvedba projekta v Sloveniji doprinesla k okvirno 30.000 nočitvam in predvideni porabi več kot 10 milijonov evrov sredstev filmske ekipe za priprave in snemanje pri nas. Pri izvedbi projekta sodeluje več kot 340 slovenskih delavcev. "Tovrstni projekti so dobra turistična promocija Slovenije in referenca za Slovenijo kot destinacijo za filmska snemanja in posledično tudi destinacijo filmskega turizma," so dodali.

"Dobra filmska produkcija znanih svetovnih medijskih hiš, kot je Netflix, lahko pomembno prispeva h globalni promociji države," je prepričan minister Han, poleg tega ima po njegovih besedah filmska produkcija tudi multiplikativen učinek na domače gospodarstvo in turizem.

Ministrica Asta Vrečko pa je dejala, da "snemanje do sedaj največjega filmskega projekta v Sloveniji pomeni pomemben dogodek tudi za slovensko filmsko industrijo". Želijo si spodbujati različne povezave in sodelovanje, ki so širše od področja filma in segajo tudi na področja gospodarstva in turizma.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 18:41 28.september 2022.

    Jacki chan je snemal v Predjamskem gradu in okolici-Božji ščit .že dolgo nazaj,zelo dober film

  • Kmodri 18:13 28.september 2022.

    Mater mamo dnarja!

  • onxxx 15:41 28.september 2022.

    In kam naj bi vsi ti turisti navalili zaradi par minut filma - v miniaturni piran z enim bifejem kjer te pri vhodu pričakajo zapornice? Bedarija, stran vržen davkoplačevalski denar