Slovenija
1330 ogledov

Toliko ljudi je na protestu prijela policija

protest pkp10
1/15
Saša Despot
Policisti so posredovali na neprijavljenem shodu, ki je potekal v Ljubljani. Na shodu je prišlo do pretepa med policisti in protestniki. Po podatkih policije sta bila lažje poškodovana dva policista.

V Ljubljani se je okoli 9. ure pričel shod, na katerem se je do poldneva zbralo okoli 500 oseb, je razvidno iz podatkov Policijske uprave Ljubljana. Udeleženci so bili opozorjeni, da je shod neprijavljen in v skladu z vladnim odlokom prepovedan, ter da so dolžni spoštovati navodila policije. Policisti so udeležence opozarjali tudi na vzdrževanje primerne razdalje in nošenje zaščitnih mask. 

Udeleženci shoda so se nekaj pred 12. uro odpravili po ulicah centra Ljubljane najprej do stavbe Ustavnega sodišča RS, nato na Prešernov trg pred stavbo NIJZ in nazaj na Slovensko cesto ter Trg republike, kjer se je shod okoli 15.30 zaključil. 

Protestniki so se zbrali ob sprejemanju desetega protikoronskega zakona PKP 10. Protestniki so opozarjali na že sprejete ukrepe v času epidemije in poudarjali, da bo novi protikoronski zakon, če ga bo državni zbor potrdil, omogočal nadaljnje omejevanje človekovih pravic.

protest pkp10 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Policisti so deset oseb, ki so huje kršile javni red in niso upoštevale ukazov pridržali za čas trajanja shoda skladno z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije. Policija vodi postopek o prekršku zoper organizatorja, 19 kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru ter kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega organa, ki mu bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Zaznan je bil tudi primer kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, kjer vodijo predkazenski postopek zoper znanega osumljenca. Po do sedaj znanih podatkih sta bila lažje poškodovana dva policista.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj bodo ukrepali v skladu z zakonodajo, so sporočili s PU Ljubljana. 

dezurni@styria-media.si
 

 
Komentarjev 2
  • Avatar jezeran
    jezeran 20:55 27.december 2021.

    Se vidi, da imajo policaji dodatke k plači, več jih zaprejo bolje so plačani. Prokleti izdajalci naroda

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 20:40 27.december 2021.

    Vidi se samo kako manipulirani mlajši policisti fizično ogrožajo strarejše ljudi, ki so intelektualni pripadniki naše družbe.