Slovenija
39784 ogledov

Toliko naj bi vas stal liter bencina od torka naprej

Gorivo, bencin, bencinska črpalka, ročka Profimedia
V torek se bodo spet spremenile cene pogonskih goriv.

Glede na gibanje cen na mednarodnih trgih lahko pričakujemo, da se bosta dizel in kurilno olje nekoliko pocenila, medtem ko bi se bencin lahko podražil, poročajo Moje finance. Seveda je veliko odvisno od tega, kaj bo storila vlada z višino trošarin.

Dizel bi se po njihovi napovedi lahko pocenil za okoli tri cente. V tem primeru bi bilo za liter treba odšteti manj kot 1,5 evra. V tem okviru se je gibala cena tudi pred letom dni. Če ne bo prišlo do spremembe trošarin, bi se po trenutnih ocenah lahko ceni dizla in bencina skoraj izenačili. 

Trenutno je treba za liter 95-oktanskega bencina odšteti 1,491 evra, za liter dizelskega goriva pa 1,523 evra. Za 50-litrski rezervoar goriva tako trenutno plačamo 74,55 evra, za 50-litrski rezervoar dizelskega goriva pa 76,15 evra. 

Liter kurilnega olja trenutno stane 1,170 evra. V predhodnem štirinajstdnevnem obdobju je bil liter 1,159 evra. Najceneje smo ga letos lahko kupili v drugi polovici januarja, ko je bil liter 1,065 evra. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.