Slovenija
2498 ogledov

Toliko okuženih je prišlo s silvestrovanja v Beogradu

potovanje, pot, par, kovček Shutterstock
Po novoletnem izletu v Beograd pri 117 udeležencih potrdili okužbo s koronavirusom.

Agencija Collegium Mondial Travel je v novoletnem času organizirala izlet v Beograd. V srbsko prestolnico je potovalo 559 potnikov in 29 članov ekipe. "Med potniki je bilo 86 odstotkov takih, ki so izpolnjevali pogoj PC, preostalih 14 odstotkov je izpolnjevalo pogoj T. Slednjega je naša ekipa preverjala tako pred odhodom ob vstopu na avtobus, kot skladno z veljavnimi ukrepi v Republiki Srbiji tudi tekom vseh aktivnosti na destinaciji. Pogoj PCT so morali vsi potniki izpolnjevati tudi za povratek v Slovenijo, na mejnih prehodih pa so obmejni organi pri vsakem posamezniku izpolnjevanje pogoja tudi preverili," so nam pojasnili v agenciji.

Uradnih informacij o okužbah med njihovimi potniki s strani pristojnih organov niso prejeli. Ko so na družbenih omrežjih v torek, 4. januarja, zaznali pojav neuradnih informacij, so preventivno vsem potnikom in članom ekipe poslali obvestilo, v katerem so vsem svetovali preventivni hitri test in samoizolacijo.

Včeraj so s strani NIJZ prejeli prošnjo po seznamu vseh udeležencev potovanja, z namenom obveščanja ob morebitnih okužbah. "Uradnih informacij o tem, koliko udeležencev izleta naj bi bilo okuženih in del katere izmed skupin naj bi bili, s strani pristojnih organov še vedno nismo prejeli," pojasnjujejo v Collegium Mondial Travel.

Od pojava koronavirusa so v agenciji razdelali še dodatne protokole, s katerimi zagotavljajo varnost gostov in zaposlenih. Ti vključujejo od predhodnega razkuževanja hotelskih namestitev, avtobusov in prireditvene infrastrukture, do nošenja mask, kjer je to potrebno, in sestave programa, ki goste kar se da ločuje od ostalih turistov na destinaciji.

Po podatkih NIJZ so med udeleženci potrdili 117 okužb. V okviru epidemiološke preiskave so ugotovili, da vse osebe, ki so se udeležile potovanja, predstavljajo visokorizični stik. Večino so napotili v karanteno, razen oseb, ki spadajo med izjeme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 17:21 06.januar 2022.

    kot bi imel ekskurzijo gremo se okužit.. zdej samo še čakam da bodo v trgovskih verigah začel prodajat zavojčke... osvežilni robčki z esenco omikrona. saj vem, saj vem, je treba služit.. ampak, a ne bi imel vsaj mal pameti...