Slovenija
40448 ogledov

Le toliko prebivalcev Slovenije menda izpolnjuje pogoj PC

park Tivoli Anže Petkovšek Dedek in vnuk v parku Tivoli
Več deset tisoč je prebolevnikov, ki še niso prejeli cepiva.

Anketna ocena deleža "PC" (prebolel, cepljen) na dan 18. oktobra je 65,2% populacije v Sloveniji, kar je 1.376.000 prebivalcev, kažejo ugotovitve Valicona, ki z raziskavo #Novanormalnost spremlja ključne indikatorje odziva javnosti na ukrepe in doživljanje vsakodnevnega življenja v novih razmerah.

Ta podatek upošteva uraden podatek za cepljene, anketno oceno skupnega števila prebolevnikov, ekstrapolirano na celotno populacijo, ter delež cepljenih med prebolevniki, so pojasnili na Valiconu.

Oceno števila prebolevnikov so v raziskavi izračunali tako, da so upoštevali seštevek deleža vseh, ki so imeli s testom potrjeno okužbo oz. so povsem prepričani, da so bili okuženi, ter polovice deleža tistih, ki menijo, da je zelo verjetno, da so že bili okuženi.

 | Avtor: Valicon #Novanormalnost Valicon #Novanormalnost
Delež prebolevnikov v populaciji od 18 do 75 let je trenutno pri 29,2%, kar znaša 454.000 prebivalcev. ''Z upoštevanjem porazdelitve potrjenih okužb po starosti (NIJZ), smo ocenili delež prebolevnikov pod 18 in nad 75 let. Skupno število prebolevnikov v populaciji je tako 554.000 prebivalcev,'' so ugotovili na Valiconu.

Z uporabo povprečnega deleža cepljenih med potrjeno in netestirano okuženimi je tako prišlo do ocene, da je v Sloveniji trenutno okoli 311.000 prebolevnikov, ki zaenkrat še niso prejeli cepiva.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 17
  • Avatar jate
    jate 03:50 22.oktober 2021.

    sorry ,samo neumen prebolevnik se bo šel še cepit...pri nas v firmi nikomur ne pade na pamet da bi se šel cepit po prebolevnosti,žal jaz nisem med njimi ,da bi se okužila kljub druženju,tako da mi še naprej ostane tedensko ...prikaži več testiranje...tako ugotoviš ,da če si zdrav ga največ najebeš s strani vlade..

  • rd2dmk2 23:22 21.oktober 2021.

    edini pogoj, ki ima veljavo je "T", ostalo je bolj tako. in zakaj nihče ne naredi elektronske naprave, ki bi kot merilnik alkohola, meril stopnjo okuženosti ? a se ne da ? dvomim. če tisti test se da naredit za ...prikaži veča par centov( tolk košta na vratih fabrike, ker drugače nebi naš ajzenpon jih dobil za slaba 2 eura za kos ) bi se dalo tud za 10eurov naredit eno napravico. in potem bi se lahk testiral. mal bi kihnil tja not, pa bi blo. potem bi pa spet lahko sosedo mal osvajal brez skrbi.

  • simon30 19:10 21.oktober 2021.

    Še en dokaz, da nam Janša hoče protizakonito poriniti drisko od cepivo v telo!