Slovenija
56034 ogledov

Toliko regresa bodo delavci prejeli letos

denar bankovci Profimedia
Pri določitvi višine regresa številni delodajalci upoštevajo višino zadnje objavljene povprečne plače v RS, da se izognejo vštevanju v osnovo za dohodnino.

Znano je že, da bodo zaposleni v javnem sektorju še ta mesec prejeli vsaj 1.074 evrov regresa, medtem pa sindikati javnega sektorja višji znesek in so se zanj pripravljeni pogajati. Če bodo pri tem uspešni, bodo javni uslužbenci preostanek regresa prejeli s poračunom. 

Medtem pa smo o višini in datumu izplačila regresa povprašali nekaj največjih zaposlovalcev v Sloveniji. Kaže, da letos z regresi ne bodo skoparili, saj v nobenem od podjetij, kjer so nam na vprašanja odgovorili, ne bodo izplačali minimalnega zahtevanega zneska.

denar bankovci Slovenija Lahko se zgodi, da boste morali za regres plačati dohodnino

Trgovci radodarni

V Lidl Slovenija so višino regresa določili že v začetku leta - znašal bo 1750 evrov, kar je več kot leto pred tem.

V Hoferju bodo enako kot lani zaposleni za polni delovni čas v tem mesecu prejeli 1700 evrov.

Številni so regres že prejeli

Zaposleni v Pivovarni Laško Union pa so letos že prejeli regres za letni dopust v višini 1800 evrov, in sicer marca. "V primerjavi z lanskim letom je bil letošnji regres višji tudi zaradi dobrega poslovanja v zahtevnih pogojih, ki so veljali v preteklem letu," so nam pojasnili.

Regres za letni dopust so že izplačali tudi v družbi Intereuropa. Konec aprila so vsem zaposlenim na račun nakazali 1650 evrov.

Nekateri bodo dobili najvišji znesek, ki še ni obdavčen

V podjetju Akrapovič zaradi spodbudnih prodajnih rezultatov računajo, da bodo regres za letni dopust tako kot v lanskem letu izplačali v najvišjem znesku, ki še ni obdavčen. "Natančnejši znesek bo znan v naslednjih dneh, izplačilo bo v juniju," so razložili za Žurnal24.

Krka je vsem redno zaposlenim sodelavcem in tudi tistim, ki so v družbi zaposleni preko zunanjih kadrovskih agencij, 22. aprila že izplačala regres v višini 1923,92 evra bruto, kar je bil tedaj najvišji dovoljen znesek, do katerega se regres ne všteva v osnovo za dohodnino in ne zapade plačilu prispevkov. 

V Talumu bodo zaposleni regres v višini 2000 evrov prejeli ob izplačilu majske plače v juniju.

V družbah Skupine SIJ je bil izplačan maksimalni regres za leto 2022. Del regresa v višini 450 eur je bil izplačan v začetku leta 2022, drugi del v višini 1450 eur pa je bil izplačan maja oziroma v začetku junija 2022. Letošnje izplačilo regresa je enako lanskemu regresu, ki pa je bil kar  za tretjino višji od regresa izplačanega v letu 2020, so še pojasnili.

Proizvodnja avtomobilov | Avtor: Profimedias Profimedias
Določeni delodajalci so del regresa nakazali že prej, drugi ga bodo v enem kosu

V Plastiki Skaza se zaposleni lahko nadejajo 1500 evrov regresa, in sicer v dveh delih. Prvo nakazili so dobili pred prvim majem, drugo polovico regresa pa bodo zaposleni na svoje račune dobili do konca junija.

V LTH Castings letos regres znaša 1900 evrov.

Perutnina Ptuj bo zaposlenim regres izplačala v enem kosu, in sicer 16. junija, višina regresa pa znaša 1800 evrov.

Nekoliko manj bodo dobili delavci v Iskri. "V kolikor bodo zastavljeni poslovni rezultati v prvih 6 mesecih doseženi, bo regres 1400 evrov," so nam dejali.

V BSH Hišni aparati so nam razložili, da višino regresa vsako leto uskladijo s predstavniki zaposlenih. Letos so se dogovorili, da bo regres izplačan v višini 70 % zadnje znane povprečne plače, kar trenutno znese 1349 evrov. Zaposleni ga bodo prejeli v drugi polovici junija.

V Hidrii točnih številk niso podali, so pa povedali, da sodelavci iz leta v leto dobijo višji regres. "Tako smo jim letos prvi del izplačali že januarja, drugega pa konec maja. Celoten znesek bo višji od lanskega (2021) in presega znesek določen v panožni Kolektivni pogodbi."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:45 08.junij 2022.

    Tale naša javna uprava je postala hudo požrešna. Ne razumem, da ne razumejo, da oni ne ustvarjajo dobička, tisti, ki ga pa z njihovim delom generalno nismo zadovoljni. Je pa lepo, da dobrostoječa podjetja nagrajujejo svoje zaposlene z dobrimi regresi.

  • Jeannette_Ross 10:38 08.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 10:26 08.junij 2022.

    super,zdaj pa še objavite tiste ki ga nočejo izplačat