Slovenija
258 ogledov

Toliko regresa si lahko obetate letos

Denar, evri, štetje denarja Boštjan Tacol
Regres bo izplačan s plačo za maj, torej junija.

Tako kot v preteklih letih bo tudi letos regres za letni dopust v javnem sektorju odvisen od plačnega razreda, v katerega je uvrščen javni uslužbenec. Upošteva se stanje na zadnji dan aprila. 

Uslužbenci, ki so uvrščeni: 

do vključno 30. plačnega razreda, se izplača regres v znesku 790,73 evra

od 31. do vključno 40. plačnega razreda, se izplača regres v znesku 696 evrov

od 41. do vključno 50. plačnega razreda, se izplača regres v znesku 450 evrov

od 51. plačnega razreda, se izplača regres v znesku 350 evrov

Vsi navedeni so bruto zneski. Od regresa se plača dohodnina po povprečni stopnji dohodnine za enomesečni dohodek. 

Od regresa, ki presega 70 odstotkov povprečne plače predpretekli mesec, pa se plačajo tudi prispevki (samo za del, ki presega to mejo). Trenutno je ta meja pri okrog 1100 evrih. 

Kdor je napredoval, pa še nima višje plače, se mu upošteva plačni razred plače

Za primere, ko je javni uslužbenec v letu 2016 že napredoval v višji plačni razred a zaradi zamika pravice do plače zaradi tega še nima višje plače, je osnova za določitev višine regresa za letni dopust plačni razred, v skladu s katerim je javni uslužbenec oziroma funkcionar prejel plačo na zadnji dan meseca aprila 2016, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 20
  • sprehajalec 17:33 12.marec 2016.

    V gospodarstvu palčica je redko čez jurja bruto, kaj šele neto. Če pa misliš na gospodarstvo; Krka, Telekom, Petrol NLB pa podobne (zmeraj manj jih je), gre za anomalijo Države. Kjer ima lastnik (ministrski predsednik 5500 bruto) njegov položajno nižji ...prikaži več pa 40.000 - 70.000 bruto na mesec, razni CEOti. To pa zato, ker ta nižji drži lastnika ministrskega predsednika za j.j.ca. Pa še teh je samo nekaj. To ni gospodarstvo, to je par monopolistov, ki si sami določajo plače oziroma določajo plače predsednikom uprav sami sebi.

  • nergač 10:29 12.marec 2016.

    taka demagogija vžge za šankom, o tem ne dvomim, ko pa malo pomisliš, če seveda je to mogoče, pa spoznaš, kakšno traparijo si napisal in te je morda vsaj malo sram. Ampak ne verjamem, to pri tebi že ni primer, kajne?

  • nergač 10:29 12.marec 2016.

    taka demagogija vžge za šankom, o tem ne dvomim, ko pa malo pomisliš, če seveda je to mogoče, pa spoznaš, kakšno traparijo si napisal in te je morda vsaj malo sram. Ampak ne verjamem, to pri tebi že ni primer, kajne?