Slovenija
3592 ogledov

Toliko snega je zapadlo

sneg bralka
Sneženje je ponoči ponehalo. Ponekod po državi so na cestah zimske razmere.

Največ snega je sinoči zapadlo ponekod na Gorenjskem in Notranjskem. Na Predelu, Pokljuki, v Logatcu in Babnem Polju so ga namerili 30 centimetrov. Na Vrhniki in v Novi vasi ga je 25 centimetrov, v Bohinju pa 20 centimetrov. 

višina snega | Avtor: Arso Arso
Veliko dela so imeli tudi gasilci. Na Rakeku je pod težo snega popustil nosilec električnega vodnika in padel na cestišče. Težave so imeli zaradi več podrtih dreves, posredovati pa so morali tudi v več primerih zdrsov vozil s cestišča. 

V petek zvečer in preko noči je prišlo do več izpadov električne energije. V naseljih Arnovo selo, Bizeljsko, Globoko, Mali Vrh, Dečno selo, Volčje in Prišenbreg je zaradi okvare na daljnovodu Vrbinska vas brez električne energije ostalo 850 gospodinjstev. Težave so odpravili dežurni delavci Elektra Celje.  

Brez elektrike je bilo tudi več prebivalcev občine Prebold. Na območju občine Vitanje je brez elektrike ostalo 165 odjemalcev, na Lehnu na Pohorju pa 387. 

Stanje na cestah

Prometnoinformacijski center opozarja voznike, da je ponekod po državi še vedno sneg na cestišču, pojavlja se gosta megla, ki zmanjšuje vidljivost, nekatere ceste so lahko tudi poledenele. Voznike zato pozivajo k strpni vožnji, prilagojeni razmeram na cesti. 

Za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na cesti Godovič - Črni Vrh - Col ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Petrina in Podplanina. Zaprta je cesta čez prelaz Vršič.

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako kaže v prihodnjih dneh?

Danes bo precej jasno, po nekaterih kotlinah se bo megla zadrževala ves dan. Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugje od 2 do 6, na Goriškem in ob morju od 9 do 12 °C.

Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah še megla. Čez dan bo v vzhodni in ponekod v severni Sloveniji delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V višjih legah in po nižinah predvsem vzhodne Slovenije bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 4 do 9, na Primorskem od 10 do 14 °C.

V ponedeljek in torek bo predvsem v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugje pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Topleje bo.

Od torka do petka bo v vzhodni Sloveniji občasno delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Ob koncu tedna se bo dež predvidoma nekoliko okrepil in razširil na vso Slovenijo. Razmeroma toplo bo, po nižinah bodo najvišje dnevne temperature nad 10 °C.

vreme napoved | Avtor: Meteo.si Meteo.si
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.