Slovenija
11790 ogledov

Toliko snega je zapadlo. A to še ni vse ...

Sneg
Do popoldneva je ponekod navrglo skoraj pol metra snega.

Državo je danes prekrila snežna odeja, ki se bo še odebelila. Največ snega je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) danes zapadlo v osrednji Sloveniji, najmanj pa v severovzhodni. Sneženje bo do večera sicer postopoma oslabelo, a se bo do jutra ponovno okrepilo, na Primorskem bo v soboto pihala burja. Nedelja bo suha, začelo se bo jasniti.

V Ljubljani je do 15.30 zapadlo do približno 20 centimetrov snega, deset centimetrov debelejša snežna odeja pa je prekrila bližnjo Vrhniko. Kot kažejo podatki Arsa, je tudi na območju Logatca, Kočevja in Cerkniškega jezera zapadlo skoraj 30 centimetrov snega, v Velikih Laščah pa 44 centimetrov.

Sneg na cesti Sveža napoved Slovenija Arso: S snegom še nismo opravili

Snežna pošiljka pa ni bila tako obilna v severovzhodni Sloveniji. V Murski Soboti so snežinke naletavale med dežjem, a jih je bilo premalo, da bi pobelile pokrajino, so za STA pojasnili na Arsu. Okoli pet centimetrov snega je do 15.30 zapadlo v Mariboru, trije na Ptuju, Mežico pa je prekrilo 18 centimetrov snega. Približno 20 centimetrov ga je zapadlo tudi v Novem mestu.

Na Voglu je snežna odeja debela 286 centimetrov, na Zelenici 256 centimetrov in na Krvavcu 146 centimetrov. V gorah je danes sicer zapadlo od 20 do okoli 70 centimetra snega.

Verige uporabljamo le, kadar zimska pnevmatika ob stiku s podlago nima več zados Znate namestiti verige? Avto Uporaba snežnih verig v šestih korakih

Snega bo še več ...

Sneženje se bo danes nadaljevalo, a bo do večera prehodno oslabelo in se nato proti jutru od juga spet okrepilo. Do večera lahko po napovedih meteorologov v zahodni polovici Slovenije pričakujemo od 20 do 50 centimetrov snega, največ v hribih severne Primorske, Notranjske in Kočevske.

V hribih in gorah bo pihal zmeren do močan severni do severovzhodni veter. V soboto zjutraj in dopoldne bo na Primorskem pihala burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost okoli 100 kilometrov na uro. V noči na nedeljo se bo delno razjasnilo, veter bo oslabel, ponedeljek pa bo suh in hladen, še napovedujejo meteorologi.

Sneg Podivjano vreme Svet Česa takšnega ne pomnijo 50 let

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • simon72 19:43 02.februar 2018.

    Ne vem kje je po nižinah 30 cm snega pr nas u Krškem- Senovo je zeleno ....... Zima pa taka ajoj......