Slovenija
181 ogledov

Toliko v resnici stane izdelava Beats slušalk

John Terry Profmedia
Slušalke znamke Beats, pod katere je podpisan Dr. Dre, lahko v trgovini stanejo celo premoženje. A premium slušalke v tovarnah izdelujejo po smešno nizki ceni.

Ameriški raper Dr. Dre je skupaj z Jimmyjem Iovinom leta 2008 pričel z izdelavo slušalk. V ospredju naj bi bili dizajn, kakovost in seveda tisti ščepec posebnosti, kot je denimo leto prej pokazal Apple z iphonom prve generacije. 

Sedem let kasneje sta ustanovitelja znamko Beats prodala prav Applu in sicer za komaj verjetnih 2,3 milijarde evrov, poleg tega sta prodajalca dobila še lep del izplačan v Appleovih delnicah. 

Da je bil Apple pripravljen plačati tolikšno vsoto, ni presenetljivo ob dejstvu, da Beats trenutno zaseda že skoraj 60 odstotkov trga premium slušalk, kar je velik skok v samo letu dni. Vstopna cena za par slušalk v trgovinah se prične pri kakih 180 evrih, lahko pa za bolj izpopolnjene modele kupec plača tudi po 650 evrov. 

A Daily Mail je objavil tudi za kupce manj prijetno resnico. S prodajo para slušalk naj bi družba dosegala med 93 in 96 odstotki čistega dobička, kar pomeni, da izdelava in distribucija para slušalk stane lahko tudi le med 10 in 20 evri.

Ugledni Time pa je v nedavnem testu premium znamk povrh ocenil, da imajo slušalke znamke Beats drugo najlabšo kakovost reprodukcije zvoka med 18 testiranimi znamkami. Najboljši so bili izdelki znamk Shure, Grado in Klipsch, precej visoko so bile znamke Sony, Philips, Pioneer, Sennheiser in druge.

Komentarjev 4
  • YaKo 09:53 30.marec 2015.

    Odvisno kaj poslušaš. za glasbo iz telefona vsekakor. Če pa si doma vzameš čas za kakšen cd, potem pa priporočam AKG. Vsekekor ne tele plastike.

  • Bozidar.Frelih 20:57 29.marec 2015.

    Vse nad 30€ za slušalke je proč metanje denarja.

  • Bozidar.Frelih 20:57 29.marec 2015.

    Vse nad 30€ za slušalke je proč metanje denarja.