Slovenija
925 ogledov

Toliko zapora za spolno zasužnjevanje

zapor rešetke celica Profimedia Fotografija je simbolična.
Potrditev enotne zaporne kazni.

Višje sodišče v Ljubljani je Mateju Grozniku potrdilo osem let enotne zaporne kazni. Okrožno sodišče je namreč 38-letnika oktobra obsodilo zaradi spolne zlorabe slabotne osebe, trgovine z ljudmi, preprodaje in omogočanja uživanja drog, poskusa povzročitve hude poškodbe in neupravičenega slikovnega snemanja, poročata Delo in Slovenske novice.

Groznik naj bi sedem let imel za spolnega sužnja moškega z duševnimi težavami. Dajal naj bi mu drogo ter jo prodajal tudi drugim. V domačem stanovanju naj bi organiziral orgije, v katerih je moral sodelovati tudi zlorabljeni moški.

Obtoženi je bil obsojen tudi zaradi poskusa povzročitve hude telesne poškodbe, ker je okužen z virusom hiv in naj bi imel z oškodovancem spolne odnose brez kondoma.

Sodna preiskava pa še poteka zaradi suma, da je bila v kaznivo dejanje vpletena oseba z uradnimi pooblastili. Po informacijah Dela naj bi bil med Groznikovimi strankami tudi policist, ki naj bi ga doletela izredna odpoved.

Sodba je pravnomočna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.