Slovenija
24976 ogledov

Tolmin: Padalca trčila v zraku in treščila na tla, sledilo je tole ...

Padalci Kobala Tolmin vzletišče Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Blizu naselja Ljubinj v občini Tolmin sta se včeraj ponesrečila dva jadralna padalca.

Policija je ugotovila, da sta oba državljana Nemčije, okoli 12.15 vzletela v lastni režiji na vzhodnem pobočju vzletišča za jadralne padalce na Kobali. Kmalu po vzletu, na višini  približno sto metrov od tal, sta padalca iz neznanega razloga trčila med seboj.  

Na padalu 59–letnega jadralnega padalca je nastala poškodba in je posledično začel izgubljati nadzor nad padalom ter pristal na travniku blizu ene od stanovanjskih hiš na Ljubinju. 

Pri zasilnem pristanku se je 59-letni jadralni padalec predvidoma huje  telesno poškodoval (sum zloma leve goleni), 39–letna jadralna padalka je  kasneje nepoškodovana pristala na območju Tolmina. Kasneje so reševalci NMP ZD Tolmin poškodovanca na kraju oskrbeli, nato pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe HNMP z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje  zdravljenje v ljubljanski klinični center. 

Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, o nesreči je policija obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov.

 

Komentarjev 2