Slovenija
28 ogledov

Tomačevo bodo zaprli

Odzivi voznikov na spremenjeni režim so v glavnem pozitivni. Res pa je, da pravi Žurnal24 main
Krožišče Tomačevo. Danes je dobilo še četrti priključni krak. Obnova. V kratkem, morda še ta konec tedna, bodo krožišče popolnoma zaprli za dva dni.

Dars je danes predal v uporabo še četrti krak največjega ljubljanskega krožnega križišča, ki vodi do športnega parka Stožice in naprej proti centru mesta. Krožno križišče je tako v celoti prevozno, saj so odprli tudi novozgrajeni del Titove ceste med rondojem Tomačevo in križiščem s podaljšano Baragovo ulico.

Bodo pa Tomačevo enega od prihodnjih koncev tedna v celoti zaprli, saj morajo preplastiti celotno krožišče, je za Žurnal24 pojasnil predstavnik družbe Marjan Koler. Kdaj bo zapora, bo odvisno od vremena, saj za dela potrebujejo dva suha dneva. Če bo napoved za ta konec tedna ugodna, bodo zaporo najavili v četrtek, pove Koler in dodaja, da se s preplastitvijo mudi, saj želijo ujeti počitniško stanje, ko je na ljubljanskem obroču manj prometa. Koler večjih težav zaradi zapore ne pričakuje, čeprav bodo predvsem iz črnuškega konca vozniki morali ubrati precej daljšo pot.

Na Darsu so sicer s stanjem po rekonstrukciji krožišča, ki je od julija dalje semaforizirano, zadovoljni. Doslej še niso beležili nesreče, 76 detektorskih zank pa stalno nadzoruje gostoto prometa in prilagaja delovanje semaforjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.