Slovenija
10 ogledov

Tomačevo še brez trkov

Odzivi voznikov na spremenjeni režim so v glavnem pozitivni. Res pa je, da pravi Žurnal24 main
Promet na obnovljenem krožišču Tomačevo na severni ljubljanski obvoznici za zdaj poteka brez težav. Po enem dnevu prometnih nesreč ne beležijo, vozniki večjih težav nimajo.

"Glede na to, da so krožišče odprli včeraj po 17. uri ter da je promet zmanjšan zaradi dopustov, danes večjih težav ni bilo, prav tako ne prometnih nesreč," so povedali na prometno-informacijskem centru.

"Vozniki se bodo morali navaditi na nov prometni režim in upoštevati prometno signalizacijo. Večkrat bodo šli skozi krožišče, manj bo težav. Zaenkrat tako sistem dobro deluje," so nam še povedali.

Osem semaforjev bo upočasnilo vstop
V prenovljenem krožišču po novem ne bo več mogoče menjati voznih pasov, zato se bodo morali vozniki na štiri pasove razporediti še pred vstopom v krožišče.

Četrti krak križišča, ki vodi proti središču mesta in novemu športnorekreacijskemu centru Stožice, še ni odprt.

Promet ureja osem semaforjev, na Darsu pa priznavajo, da bodo ti upočasnjevali promet pred vstopom v krožišče, drugače sicer ne bi bilo možno zagotoviti varnega vključevanja.

Vozniki po navedbah Darsa niso vsi pozorni na pravilno razvrščanje pred krožiščem, zato menjajo pas znotraj krožišča, kar pa sicer ne ogroža prometne varnosti.

Promet v krožišču nadzoruje tudi policija in po potrebi fizično usmerja promet.

Simulacijski videi za lažjo predstavo

Če še vedno ne veste, kako bo potekala vožnja v novem krožišču, si poglejte simulacijske videe, ki so jih pripravili na Darsu.

Video 1


Video 2


Video 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.