Slovenija
40 ogledov

Tomačevo zaprto do ponedeljka

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Zaradi obnove je krožišče Tomačevo za promet zaprto do ponedeljka. Konec tedna se večjih zastojev ne pričakuje.

"Glede na to, da bo jutri in v nedeljo lepo vreme, se jutri dopoldne pričakuje zgoščen promet proti morju, večjih zastojev pa ne bo, razen v primeru prometnih nesreč," je povedal dežurni operater na Prometno-informacijskem centru za državne ceste (PIC).

Krožišče Tomačevo zaprto do ponedeljka
Ob 19. uri so zaradi preplastitve cestišča za promet zaprli krožišče Tomačevo. Zaprto bo do ponedeljka, 23. avgusta, do 5. ure zjutraj. SCT bo v celoti preplastil krožno križišče in izvedel nove, debeloslojne talne označbe.

Izvoza za krožišče sta zaprta iz obeh smeri, torej iz Kosez in Zadobrove, prav tako je zaprta črnuška obvoznica, zapora je že na Brnčičevi cesti pri zadnjem semaforju pred dovozom. Do krožišča ne bo dostopa iz smeri Žal, dostop bo le na desno proti BTC-ju po zgornji servisni cesti. Obvoz je urejen po cestah v upravljanju Mestne občine Ljubljana.

"Ker jutri ni delovnik, se pričakuje, da ne bo veliko prometa, tako večjih težav ne pričakujemo. Enaka zapora je bila pred otvoritvijo, a takrat nismo beležili večjih posebnosti," so še povedali na PIC.

Zapore in dela na cestah
- Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer.
- Na štajerski avtocesti zaradi odstranjevanja zapore med priključkoma Celje - vzhod in Celje - center promet poteka v smeri Ljubljane po dveh zoženih pasovih. Iz smeri Maribora je ponovno odprt izvoz Celje - center.
- Zaradi obnovitvenih del je zaprta polovica dolenjske avtoceste med CP Dob in priključkom Ivančna Gorica v smeri Ljubljane. Promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
- V Spodnjem Brniku sta zaradi izgradnje krožišča do 13. 9. zaprti cesti proti Vodicam in Cerkljam, obvoz so uredili po lokalnih cestah.
- Na cesti Otočec–Kronovo je zaradi gradbenih del polovična zapora.
- Na cesti Jurovski dol–Lenart je popolna zapora med 7. in 17. uro. Obvoz je urejen in označen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.