Slovenija
30167 ogledov

Tomčeva Golobu: "Vsi ga imajo, tudi papež"

Pop TV
Na drevišnjih, sicer drugih soočenjih v studiu naše največje komercialne televizije, so znova nastopili predstavniki osmih strank, ki jim je zadnja javnomnenjska raziskava (narejena za Pop tv) pokazala največ glasov.

Predsednika vlade tudi na teh soočenjih ni bilo, stranko SDS je tako zastopala evroposlanka Romana Tomc. Prišli so še Tanja Fajon (SD), Marjan Šarec (LMŠ), Alenka Bratušek (SAB), Robert Golob (Gibanje Svoboda), Jernej Vrtovec (Nova Slovenija), Alojz Kovšca (Povežimo Slovenijo) in Luka Mesec (Levica).

Na čigavi strani je Slovenija, se je glasila prva, še kako aktualna tema. Gre za madžarske volitve, kjer je znova in zelo prepričljivo slavil Viktor Orban. Ta je v sinočnjem nagovoru v Budimpešti dejal,  da je na poti do zmage premagal tudi Zelenskega. Kot je znano ukrajinskega predsednika naš premier zelo podpira, vendar je kljub temu čestital Orbanu.  

Romana Tomc je v  imenu SDS-a  pozdravila zmago Viktorja Orbana na madžarskih parlamentarnih volitvah, kot je dejala "čestitajo vsem, ki zmagajo na volitvah." Po njenem se Sloveniji ni potrebno postavljati na nikogaršnjo stran, ko gre za vprašanje konflikta Madžarske in ukrajinskega predsednika.

Po mnenju Tanje Fajon madžarski voditelj zavrača temeljne vrednote EU. "Tri četrtine Slovencev ne bo podprlo avtokrata, prepričana sem, da se to v Sloveniji ne bo zgodilo," je dodala.

"To nas mora zelo skrbeti. Tu si ne smemo zatiskat oči, da morajo sosedski odnosi ostali na dobri ravni," je menil Robert Golob. "Če se je kaj pokazalo, se je namreč to, da takrat, ko avtokrat prevzame pod svoje okrilje, sodstvo, tožilstvo in medije, takrat lahko manipulira z ljudmi. To je lekcija za Slovenijo," je dejal. 

Luka Mesec je izzval Tomčevo glede izjave o čestitanju zmagovalcem. "Na začetku je dejala, da čestitajo vsem zmagovalcem volitev. Orbanu torej ste, kaj ja Bidenu? Ste mu čestitali, ali še vedno čestitate Trumpu za zmago na ameriških volitvah? Ste čestitali Zelenskemu? Ali še vedno menite, da je on Putinov plačanec ali kot ste ga poimenovali v času Šarčeve vlade, ukrajinski Marjan Šarec?"

Marjan Šarec je povedal, da "v Sloveniji vemo, kdo je najboljši prijatelj Orbana. Zadnji dve leti gledamo, kaj se lahko zgodi, če se 24. aprila ne bomo pravilno odločili. Seveda je Orban zmagal z veliko večino, ker ima prikrojen volilni sistem in ima podrejene vse medije," je dodal. 

Robert Golob in Romana Tomc sta se sporekla glede uporabe Twitterja. Golob je poudaril, da Twitter profila nima in ga ne bo imel. Po njegovem te življenje v "vzporednem vesolju" pripelje, da izgubiš stik z realnostjo. "In če je kaj značilno za predsednika vlade je to, da živi v vzporednem vesolju in je izgubil stik z realnostjo. To je igračka, na kateri nekateri odrasli, na žalost tudi na vrhu države, izživljajo svoje frustracije."

Težko boste komunicirali z ostalimi predsedniki vlad, mu je odgovorila Tomčeva. "Vsi ga imajo, ima ga tudi papež," je dodala. Predstavnica vladajoče stranke je še povedala,  da Twitter uporabljajo tisti, ki imajo slabši dostop do komunikacije preko množičnih medijev.

Komentarjev 49
  • eminenca 20:57 05.april 2022.

    glupi ko toćak

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 19:19 05.april 2022.

    Twitter je orodje , na katerem lahko za lepo preživeti dan naložiš sliko , ki ni iz tega dneva

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 19:16 05.april 2022.

    Tomčeva je tisto, kar bi bil Hojs, če bi bil ženska