Slovenija
53 ogledov

Tomcu odpravnina

Anton Tomc, dolgoletni direktor, zdaj že upokojenec, je tudi eden od dveh večins Žurnal24 main
Komet. Nekdanjemu direktorju naj bi podjetje v likvidaciji izplačalo 33 tisoč evrov odpravnine.

Anton Tomc, nekdanji direktor podjetja Komet, ki je od 25. oktobra v likvidaciji, naj bi po naših informacijah prejel 33 tisoč evrov odpravnine. Tomc se je upokojil 26. decembra, dva meseca pa naj bi bil tehnološki višek, čeprav naj bi tudi za ta dva meseca, kot trdi naš vir, prejel redno direktorsko plačo, pogodba o tehnološkem višku oziroma odpravnini pa naj bi bila napisana šele ta mesec.

“Navadno odpoved”
Da je bil Tomc zadnja dva meseca pred upokojitvijo tehnološki višek, nam je potrdil tudi Andrej Mihevc, likvidacijski upravitelj Kometa. “Za takšen korak smo se odločili, ko je šlo podjetje v likvidacijo, da ne bi nastajali dvojni stroški – za direktorjevo plačo in plačo likvidacijskega upravitelja,” je pojasnil.

“Nisem še naletela na primer, da bi ob likvidaciji direktor postal tehnološki višek, navadno dobijo odpoved. Je pa to stvar odločitve likvidacijskega upravitelja,” nam je povedala Majda Marolt, sekretarka območne organizacije zveze svobodnih sindikatov. Dodala je, da se torej tudi v Kometu potrjuje znano dejstvo: ko gre podjetju enkrat slabo, vodilni iz njega odnesejo vse, kar se odnesti da.

Odločitev marca
Od začetka likvidacije do zdaj so v podjetju, ki zaposluje okoli 250 delavcev, število zaposlenih zmanjšali za 20. “Katero in kolikšno je tisto zdravo jedro Kometa, ki naj bi se ohranilo po likvidaciji, bo znano marca. Zdaj tečejo intenzivni pogovori s kupci, saj želimo cene lon poslov dvigniti, da ne bi tako kot zdaj nastajal negativen izid poslovanja, čeprav imamo dela dovolj,” je še pojasnil Mihevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.