Slovenija
21 ogledov

Tone za dober zaslužek

V treh mesecih so tatovi iz zabojnikov Snage odnesli za okoli 22 tisoč evrov odp Žurnal24 main
Iz ponedeljkove tiskane izdaje ljubljanskega Žurnala24: Papir. Kraje iz zabojnikov za zbiranje papirja so za nekatere očitno donosne.

Domžale. “Našli so nov način zaslužka – pobiranje papirja iz ekoloških otokov,” je zapisal bralec, ki je poslal fotografije ljudi, ki iz zabojnikov jemljejo papir in ga nalagajo v kombi. V Javnem komunalnem podjetju (JKP) Prodnik, ki skrbi za odvoz odpadkov v Domžalah, do zdaj niso prejeli prijave v zvezi s krajo papirja, ko pa jo dobijo, bodo ukrepali v skladu z zakonodajo, so razložili.

13 evrov na tono lahko tatovi papirja zaslužijo s prodajo v zbiralnicah, so povedali na Snagi.

Z zaklepanjem težave
Izkušnje kažejo, da zaklepanje zabojnikov sicer oteži nepooblaščeno pobiranje papirja iz posod, vendar se pojavljajo druge težave,” so na vprašanje, zakaj zabojnikov ne zaklepajo, odgovorili iz JKP Prodnik. Težave imajo predvsem s poškodbami posod pri nasilnem odpiranju in z odlaganjem papirja poleg smetnjakov.

V javnem podjetju Snaga pa se s primeri kraje srečujejo precej pogosteje. “Čeprav je to početje prepovedano, so postopki policije pri odkrivanju storilcev običajno neučinkoviti,” so pojasnili ob enakem dogodku oktobra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.